Radovi na cesti Omiš-Naklice

Tunel BrzetHrvatske ceste raspisale su natječaj za izvođača radova na rekonstrukciji dijela prometnice od Omiša do Naklica, na predjelu Brnistra, koja je odnedavno dobila i status državne ceste D-70. Riječ je o (pre)uskoj i za suvremeni promet neprimjerenoj dionici, dugoj 1,7 kilometara, koja se proteže brdskim padinama pa je već odavno opasna za vozače, posebice u ljetnim mjesecima kada mnogi njome pokušavaju obići kilometarske kolone na Jadranskoj magistrali kroz Podstranu i Jesenice ...

NA JESEN
TRAŽI SE IZVOÐAČ RADOVA

Radovi na cesti Omiš-Naklice


Piše: G. Zubčić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Budući da bi javno otvaranje ponuda u sjedištu Hrvatskih cesta trebalo biti krajem svibnja, za očekivati je da bi radovi mogli početi tek nakon turističke sezone, upravo zbog činjenice da je to jedan od rijetkih alternativnih smjerova za preopterećenu Magistralu od Splita do Makarske.

Ljetne gužve

Najsjeverniji dio ceste Omiš-Naklice potpuno je rekonstruiran u ljeto 2003. godine, a zatim je obnovljen i odvojak za Gata, no od tada nije bilo pomaka. U "paketu" se tada spominjala i izgradnja toliko nužne obilaznice Gata, koja također još nije izgrađena, pa se slobodno može kazati da omiško prometno "slijepo crijevo" tek očekuje svoj rasplet.

Tome bi trebao pomoći i projekt brze ceste Trogir-Split-Omiš, odnosno njezin najistočniji, ali ujedno i najzahtjevniji dio, na kojem se trenutačno gradi tunel "Brzet", dug 226 metara, a očekuju se i radovi na tunelu "Omiš", dugom gotovo kilometar i pol.

Povezani članci

Who's Online

We have 143 guests and no members online