Hrvatska među najpoželjnijim zemljama za život

HvarUsprkos svom sivilu gospodarske zbilje i nesposobnim političarima koji je vode, Hrvatska je ipak među najpoželjnijim zemljama za život. Brojne prednosti naše zemlje poput očuvanog okoliša, brojnih prirodnih ljepota, kako Jadrana i obale, tako i kontinentalne Hrvatske, te sve bolja prometna povezanost i komunalna infrastruktura, te usprkos minusima u kasi u svjetskim okvirima više nego solidna zdravstvena zaštita, mediteranski način života, susretljivost i ljubaznost domaćin, te sigurnost,... zbog svega toga i još mnogo čega Hrvatska postaje sve zanimljivija za život i strancima. Trenutna financijska kriza i recesija, koje su pogodile mnoge zemlje diljem svijeta, otvorile su nišu za dobrostojeće pojedince kojima bi to mogla biti prilika desetljeća i za ulaganje u nekretnine. Kao poželjne zemlje za takvu kupnju, američki Buisness week navodi upravo Hrvatsku i Crnu Goru. Portali za nekretnine u Velikoj Britaniji i SAD-u u posljednje vrijeme najviše prenose vijesti da se hrvatsko tržište nekretnina odnedavna otvorilo za strance koji, po novom, mogu kupiti nekretninu prema istim uvjetima kao i domaći ljudi ...

 

Hrvatska među najpoželjnijim zemljama za život
 

Kao prednosti naše zemlje, ističu se prirodne ljepote Jadrana, ali i sve bolja infrastruktura i zdravstvena zaštita zbog čega Hrvatska postaje sve zanimljivija umirovljenicima
 

Piše: Katarina Dimitrijević Hrnjkaš / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

 

Američki tjednik Business Week nedavno je objavio da su financijska kriza i recesija, koje su pogodile mnoge zemlje diljem svijeta, otvorile nišu za dobrostojeće pojedince kojima bi to mogla biti prilika desetljeća za ulaganje u nekretnine. Kao poželjne zemlje za takvu kupnju, tjednik navodi upravo Hrvatsku i Crnu Goru.

Naime, cijene stanova i kuća u nekim su zemljama drastično pale u odnosu na 2007., a mnogi se vlasnici bore s otplatom kredita zbog čega su primorani i dalje spuštati cijene nekretnina. Zbog toga su kupci u znatno boljoj poziciji da u pregovorima postignu još nižu cijenu.
 
Portali za nekretnine u Velikoj Britaniji i SAD-u u posljednje vrijeme najviše prenose vijesti da se hrvatsko tržište nekretnina odnedavna otvorilo za strance koji, po novom, mogu kupiti nekretninu prema istim uvjetima kao i domaći ljudi. Kao prednosti naše zemlje, ističu prirodne ljepote Jadrana, ali i sve bolju infrastrukturu i zdravstvenu zaštitu zbog čega Hrvatska postaje sve zanimljivija umirovljenicima.
 
Business Week, među ostalim, tvrdi da treba dobro promisliti o ulaganjima u zemlje kao što je Crna Gora zbog njezina golemog potencijala gospodarskog rasta, naročito u turizmu koji za sobom povlači i povećanje vrijednosti nekretnina. Tako su nekretnine od 2005. poskupljivale i 20 posto godišnje. Kao dobru priliku za ulaganje spominju se i Brazil te Indija kao zemlje brzo rastućeg gospodarstva, ali i Turska.

Američkim kupcima, koji nisu skloni avanturi kupnje nekretnine u egzotičnim zemljama, preporučuje se Florida te jugozapadni dio SAD-a, dok se Aziju općenito ocjenjuje rizičnijom za ulaganje izuzev Dubaija, koji je postao pristupačniji širem sloju jer su cijene u tom gradu pale za 25 posto.
 
Američke kupce se podsjeća na njihovu bolju poziciju i zbog jačanja dolara u odnosu na nacionalne valute, čime je položaj američkih lovaca na nekretnine još povoljniji.

Povezani članci

Who's Online

We have 283 guests and no members online