Tužba zbog kapare za hotel 'Lav'

"Le Meridien Lav"Vlasnik trgovačkog lanca "Studenac" Josip Milavić podnio je sudsku tužbu protiv Ivice Kurtovića, suvlasnika hotela "Le Meridien Lav" jer mu, objašnjava Mllavić, nakon što je lani uplatio četiri milijuna eura kapare za 50 posto udjela u "Lavu" Kurtović nije želio prodati svoj udio. - Apsolutno je točno da sam prošlog lipnja s Milavićem potpisao predugovor o prodaji mojih 50 posto udjela u hotelu te da je Milavić platio kaparu od oko sedam posto vrijednosti, u točne iznose ne bih ulazio. Međutim, kad smo krajem rujna 2008 godine trebali ovjeriti kod javnog bilježnika kupoprodajne dokumente, Milavić se nije pojavio, niti mi se više ikada javio - kaže Ivica Kurtović, suvlasnik "Lava". - Ma ja više s tim čovjekom ne bih niti jeo niti pio, kakvi uvjeti, konačna cijena nikada nije bila jasna jer nisam znao kolika su potraživanja prema "Lavu", niti sam imao mogućnost uknjižbe. On je mene htio prevariti - odlučan je Milavić ...

VLASNIK 'STUDENCA' JOSIP MILAVIĆ TUŽIO SUVLASNIKA HOTELA "LE MERIDIEN LAV" IVICU KURTOVICA
 
Tužba zbog kapare
 

Četiri milijuna eura za 50 posto udjela u 'Lavu' uplatio je Milavić Kurtoviću na ime kapare, ali posao nije realiziran, pa će na kraju sud presuditi
 

Piše: Duška Čolović / EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija

 

Kurtović procjenjuje da se Josip Milavić nije pojavio kod bilježnika jer nije uspio osigurati novac.

Ivica Kurtović


Predugovor lanjskog lipnja
 
- Otprilike u to vrijeme zakotrljala se globalna kriza, pa pretpostavljam da je vlasnik "Studenca" procjenio da mu je bolje odustati od ulaganja u hotel Međutim, i tada sam mu bio spreman prodati hotel, a i sada mu poručujem da, ako ima novca, može kupiti moj udjel u hotelu pod istim uvjetima i da ću mu priznati i kaparu, na što me inače niti jedan zakon ili propisne obvezuju - poručio je Kurtović omiškom trgovcu, vlasniku oko 160 maloprodajnih trgovina.
 
- Ma ja više s tim čovjekom ne bih niti jeo niti pio, kakvi uvjeti, konačna cijena nikada nije bila jasna jer nisam znao kolika su potraživanja prema "Lavu", niti sam imao mogućnost uknjižbe. On je mene htio prevariti - odlučan je Milavić.


Više kupaca
 
- Činjenica je samo jedna, a to je da je Kurtović špekulirao s ugovorom. Kada smo u lipnju prošle godine potpisali predugovor, molio me da s tim ne izlazimo u javnost i ja sam pristao, meni je teret pričati s medijima, ja radim 16 sati na dan.

Josip Milavić


Kasnije sam shvatio da je on nakon potpisanog predugovora nastavio prodavati hotel, postoji korespondencija s kupcima iz Tel Aviva, Londona. Sada bi ga možda i prodao meni, kriza je.
 

Tko je u pravu
 
- Ne želim se s njim prepucavati preko novina, sud te odlučiti tko je od nas u pravu, zaključio je Milavić.

Povezani članci

Who's Online

We have 203 guests and no members online