Burza: Aureus Invest 'otišao' u Ameriku

Domaće tržište kapitala i dalje nastavlja s negativnim trendom. O stanju na domaćoj i regionalnim burzama, te pogotovo o njihovim nedostacima i idejama što bi trebalo implementirati na Zagrebačkoj burzi, te o razlozima zašto su "otišli u Ameriku", zainteresirani za ovu temu mogu pročitati u  razgovoru novinara Poslovnog dnevnika Tina Bašića s Kristijanom Floričićem, predsjednikom Uprave Aureus Investa. Pulsko-splitski Aureus, prema posljednjim podacima Hanfe, upravlja s oko 175 milijuna kuna u četiri otvorena fonda od kojih su tri dionička, a jedan mješoviti, a nedavno se preorijentirala na američko tržište kapitala ...

BURZE

Tko ima milijardu dolara, neće uložiti na domaću burzu


Piše: Tin Bašić / Poslovni dnevnik
Izvor: Poslovni dnevnik


Kristijan Floričić, predsjednik Uprave Aureus Investa, govori o nedostacima domaćeg i regionalnih tržišta kapitala te o tome kako je u Americi puno jednostavnije i manje rizično trgovati.

Kristijan Floričić, predsjednik Uprave Aureus Investa, govori o nedostacima domaćeg i regionalnih tržišta kapitala te o tome kako je u Americi puno jednostavnije i manje rizično trgovati

Razlog Aureusovog odlaska na američko tržište je pretežito kriterij likvidnosti, koji pruža mogućnost unovčavanja dioničkih pozicija visokih vrijednosti u bilo kojem trenutku.

Takvu efikasnost upravljanja portfeljem ne možete postići na tržištima u regiji na kojima na primjer u slučaju intenzivnijeg odljeva sredstava iz fonda osim potrebnog vremena za prodaju dionica izazivate i smanjenje cjenovnih razina dionica koje se potom spušta ispod realnih razina vrijednosti.

Fond-menadžer u vremenu priljeva svježega kapitala u fond kupuje, a u vremenu izlaza kapitala iz fonda prodaje. Budući da je većina fondova u Hrvatskoj i regiji bila suočena s problemom likvidnosti, prodajom su morali rušiti cijene dionica na niske razine da bi došli do novca potrebnog za isplatu udjelničara koji su povlačili sredstva iz fonda.


PROČITAJTE VIŠE ...
http://www.poslovni.hr/119023.aspx

Povezani članci

Who's Online

We have 253 guests and no members online