Hrvatskim inovatorima pet zlatnih medalja u Bruxellesu

Hrvatski inovatori su u subotu na međunarodnom sajmu inovacija, novih tehnologija i proizvoda INNOVA-EUREKA u Bruxellesu osvojili čak pet zlatnih medalja, od kojih dvije s posebnom pohvalom. Dvije od pet inovacija koje su dobile zlatne medalju dobile su i posebnu pohvalu. Riječ je o novom modelu lanaca za snijeg, autora Saše Ðorđevića iz Pule, te o hidrauličnom uređaju za razmatanje plastičnih cijevi, autora Vladimira Dolenca iz Vinkovaca. Saša Ðorđević, izumitelj novog modela lanaca za snijeg potpisao je i predugovor o suradnji za proizvodnju i distribuciju toga proizvoda u Kini. U Hrvatskoj zainteresiranih za to nije bilo ...

 

ZEMLJA DOBRIH INOVATORA.. I LOŠIH PODUZETNIKA
 
Hrvatskim inovatorima pet zlatnih medalja u Bruxellesu
 
 Izvor: Hina
 
inovacijaZlatne su medalje još dobili Vinko Rogina iz Zagreba za izum Krijesnica - implementarni pretvorbeni starter, Josip Makar, maturant iz Zagreba za stegač za zavarivanje u brodogradnji, Nataša Radas, profesorica iz Splita za didaktička sredstva za učenje matematike.
 
Hrvatski inovatori ove su godine sudjelovali 19. put na međunarodnoj izložbi, a u petak je na EXPO - u proslavljen Dan hrvatskih inovatora.
 
Međunarodni ocjenjivački sud ocijenio je pet hrvatskih inovacija zlatnim medaljama, srebrnu medalju dobilo je također pet inovacija, a tri su odlikovane brončanom medaljom.

Povezani članci

Who's Online

We have 220 guests and no members online