Den Haag: Suđenje hrvatskim generalima bliži se kraju

suđenje generalimaU četiri dana u haškoj sudnici čut ćemo završne riječi optužbe i obrane na suđenju hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču. Suđenje je trajalo pune dvije i pol godine, a danas tužitelji i branitelji finale počinju iznošenjem svojih ključnih teza. Presuda se očekuje do kraja godine, ali bi se čekanje moglo oduljiti i na 10 mjeseci. HTV sjednice iz Haaga prenosit će na Drugom programu svakodnevno od 9 sati. Za obje strane u procesu završne riječi još su jedna prilika da uvjere Sudsko vijeće u istinitost svojih teza i relevantnost dokaza koje su predočili...


DEN HAAG

Završne riječi optužbe i obrane na suđenju hrvatskim generalima

Izvor: HRT

Sudski proces hrvatskim generalima počeo je 11. ožujka 2008., na rasprave su potrošena 303 radna dana. U tom razdoblju pred suce Orieja, Gwaunzu  i Kinisa izašao je 81 svjedok tužiteljstva i 57 svjedoka obrane. Naknadno su suci pozvali još sedmero svojih svjedoka.

Otvorene, zatvorene sjednice, tajni i javni svjedoci, mnogo povjerljivih dokumenata koje javnost nije ni vidjela, tko će znati što se krije u glavama troje sudaca koji moraju donijeti presudu.