Podstrana: Dodijeljeni 4. Oscari humanosti

oscar humanosti 2010Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije preko svoje zaklade Kap za slap u velikoj je plesnoj dvorani Grand Dalmacija podstranskog hotela "Le Meridien Lav" po četvrti put organizirala svečanu dodjelu priznanja Dodir dobrote, tzv. Oscar humanosti. Svečanom dodjelom statua Oscar humanosti i ove se godine odalo priznanje osobama i tvrtkama koje su koje su prema  podacima dostavljenim zakladi KAP ZA SLAP, pokazali iznimnu kvalitetu svog humanitarnog djelovanja u proteklih godinu dana. Priznanja su dodijeljena u ukupno 10 kategorija, a dobitnik centralne nagrade večeri – Dobročinstvo koje se živi – jest Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS). Čestitamo! Naglasimo još jednom da je Dodir dobrote humanitarni projekt u kojem dobročinitelji nisu anonimne osobe već istinske zvijezde, a humanitarno djelovanje je javnosti dostupan čin koji postaje najbolji primjer i smjernica ponašanja mnogim drugim ljudima koji u sebi nose klicu želje za širim društveno korisnim djelovanjem ... KAP ZA SLAP

Izvor: Kastela.org

I ovogodišnja ceremonija dodjele bila je izniman doživljaj za sve prisutne. Brojni poznati uzvanici među kojima su bili predstavnici Podstrane, gradova Kaštela i Splita, Županije te osobe iz javnog i poslovnog života  tijekom večeri su imali prilike uživati u umjetničkim izvedbama i prezentacijama osoba s invaliditetom koje svakodnevno dokazuju kako invaliditet nije prepreka za uspjeh u glazbi, fotografiji pa čak ni plesu.

Svojim su se umijećem tako predstavili prekrasna i vesela Antonija Pehar, koja je, iako se nikada nije profesionalno nije bavila plesom te je od rođenja u invalidskim kolicima, zaplesala s plesnom skupinom Unit X,  dok je Mario Markovina, iako slijep, suvereno vodio nastup svije klape Čiovo.

Priznanja su dodijeljena u ukupno 10 kategorija, a dobitnici su kako slijedi:

1.U kategoriji fizičke osobe – Kristijan Petric
2.U kategoriji školstvo i edukacija – Profesor Davor Belaić iz O.Š. Sućidar
3.U kategoriji najbolji projekt – Projekt "A di si ti" Udruga Most
4.U kategoriji SPORT    -  ZAKLADA „VATRENO SRCE“ osnovana od članova hrvatske nogometne reprezentacije
5.U kategoriji institucije od šireg društvenog značaja  - Hrvatska vatrogasna zajednica
6.U kategoriji HRVATSKE TVRTKE U DRŽAVNOM VLASNIŠTVU – HEP
7.U kategoriji HRVATSKE TVRTKE U PRIVATNOM VLASNIŠTVU  - Adris grupa
8.U kategoriji  TVRTKE U STRANOM VLASNIŠTVU – DM Drogerie Markt
9.U kategoriji FINANCIJSKE INSTITUCIJE – Splitska banka

Dok je dobitnik centralne nagrade večeri – Dobročinstvo koje se živi – Hrvatska gorska služba spašavanja

I na  kraju moramo istaknuti kako nije presudno jesu li ovogodišnji dobitnici priznanja dali najviše u humanitarne svrhe, ali su svakako njihova dobročinstva uzvraćena s najviše zahvalnosti.

No ono što je možda još i važnije, Dodir dobrote je humanitarni projekt u kojem dobročinitelji nisu anonimne osobe već istinske zvijezde, a humanitarno djelovanje je javnosti dostupan čin koji postaje najbolji primjer i smjernica ponašanja mnogim drugim ljudima koji u sebi nose klicu želje za širim društveno korisnim djelovanjem.

Povezani članci

Who's Online

We have 219 guests and one member online

  • admin