Snježno preseravanje

snježna kraljicaIako je hrvatski jedan od najbogatijih jezika na svijetu, u njemu ne postoji riječ koja bi dovoljno kvalitetno dočarala nevjerojatnu iritantnost bulažnjenja o mnogostrukim koristima Snježne kraljice za sve nas. Istina je, skijaši rado dolaze, jer ih galantni Hrvati časte skupim hotelima, a ne brvnarama. Na odmet nije ni golemi nagradni fond, kao ni činjenica da skijaši imaju tretman kao šefovi svjetskih velesila i da policija blokira promet svaki put kad krenu na brdo. Istina je, na Sljemenu gledatelji najglasnije bodre skijaše, jer jednostavno tamo nemaju što drugo raditi, ukoliko nisu ludi za bauljanjem po šumi. Ipak, istina je i da niko nema takvo snježno preseravanje kao mi, Hrvati, s "Snježnom kraljicom" ...


SNOW QUEEN TROPHY

Snježno preseravanje

Piše: Davor Petković / Lupiga.com
Izvor: Lupiga.com, H-Alter

Usput, nije na odmet spomenuti da je, prema grubim procjenama utemeljenim na podacima poznatim javnosti, kroz proteklih sedam godina u Snježnu kraljicu utučeno više od 300 milijuna kuna. Nije teško zaključiti da je prava cifra ustvari puno veća te da kod prosječnog poreznog obveznika sasvim sigurno izaziva trenutačno padanje u nesvijest.

snježna kraljica

Naravno, konačna svrha svih nepotrebnih troškova koji se mjere u milijunima kuna jest dosad nedoživljena planetarna promocija Zagreba i Hrvatske. Jedino je šteta što nitko nikad nije objavio podatke o konkretnoj koristi Snježne kraljice, odnosno o porastu broja turista u zimskim mjesecima.

Za pretpostaviti je da skijališta kroz koja prolazi Svjetski kup imaju te podatke za svoje utrke. Doduše, tamo imaju nekoliko desetaka kilometara skijaških staza više nego na Sljemenu.  Međutim, nitko od njih nema takvo snježno preseravanje kao mi, Hrvati.

PROČITAJ VIŠE...

snježni kralj