Brnistrom će se opet vozit tek od srpnja

BrnistraPrvoga dana srpnja bit će otvorena cesta Omiš - Gata na predjelu Brnistra, najavljeno je iz Uprave Hrvatskih cesta. Rekonstrukcija ceste Omiš - Gata počela je još u ljeto 2009. godine, no iako je riječ o kratkoj trasi od svega 1200 metara, rekonstrukcija do danas nije završena. Zbog radova koji su se bezrazložno oduljili, stanovnici omiškog zaleđa prisiljeni su svakodnevno putovati zaobilaznim putem preko Žrnovnice, što im stvara dodatne troškove i odnosi dragocjeno vrijeme ...


NE VJERUJEM

UPRAVA HRVATSKIH CESTA "TJEŠI" STANOVNIKE OMIŠKOG ZALEĐA

Cestom Omiš-Gata vozit će se tek od srpnja

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Prvoga dana srpnja bit će otvorena cesta Omiš - Gata na predjelu Brnistra, najavljeno je iz Uprave Hrvatskih cesta.

- U tijeku su radovi na cijeloj trasi ceste D70 Omiš - Gata, dionica Naklice - Omiš, poddionica II, a planirani rok završetka radova je 1. srpnja - napominje u ime Hrvatskih cesta glasnogovornica Ivana Bekavac.

(ne)rad na Brnistri
  (Ne)rad na Brnistri

Luka Jerić: Ne vjerujem

Vijest da će 1. srpnja biti otvorena cesta preko Brnistre nije razveselila Luku Jerića iz Gata, koji je više puta apelirao na sve institucije da požure s radovima.

On, kako kaže, ne vjeruje u rok koji je najavljen iz Hrvatskih cesta: prvog srpnja? Samo ako se nakon Uskrsa dogodi čudo, jer po sadašnjem tempu teško da će se takvo nešto doista i dogoditi - kaže Jerić.

radovi na BrnistriRadovi kojima se ne nazire kraj svakodnevna su briga svih mještana omiškog zaleđa od Gata, Čišle, Ostrvice, Zvečanja i Kostanja, ali i mještana Tugara, Srinjina, koji zbog istog problema moraju voziti zaobilazno preko Žrnovnice.

Zato je nedavno iz Udruge “Tugare mogu bolje” upućeno pismo Hrvatskim cestama i Ministarstvu pomorstva, prometa i veza sa samo jednom željom: da konačno završe radovi, a strojeve na Brnistri zamijene automobili.

Povezani članci

Who's Online

We have 190 guests and no members online