Referendum: 51% Dugoraćana za EU, 47 % protiv

rezultati referenduma u Dugom RatuTijesno. Svega 51,78 % mještana Općine Dugi Rat izašlih na referendum izjasnilo se ZA pristupanje Hrvatske Europskoj Uniji, dok je 47,38 % mještana bilo protiv. Nevažećih listića bilo je 0,84 %. Inače, po još uvijek nepotpunim rezultatima referenduma 66,24 %  građana Republike Hrvatske s pravom glasa koji su odlučili u nedjelju izaći na referendum, a takvih je bilo svega 46 % ukupnog biračkog tijela, izjasnilo se za ulazak RH u EU, dok ih je protiv bilo 33,14 %. Zanimljivo, protiv ulaska u EU bili su najviše Dalmatinci. Što bi tek bilo da nemamo turizam i da gosti iz Europe u njemu ne prevladavaju.. Od rezultata u susjedstvu spomenimo da je 53,77 Omišana, 52,5 % Podstranaca i 59,57 % Splićana bilo ZA ulazak u EU. Konačni rezultati biti će objavljeni na stranicama Državnog izbornog povjerenstva. Odlučeno je ono što se i prije znalo. Europa je ušla u Hrvatsku, pa je "bio red" da i Hrvatska nakon svih mučnih pregovora jednom napokon i uđe u Europu. No prava bitka za bolju Hrvatsku i bolji život svima (a ne samo "njima") tek počinje ...

DOBRO JUTRO, EUROPLJANI!

Priredio: Mladen Banović

"Članstvo u EU donosi nove mehanizme, a jedan od njih je da natjeramo državu da provodi ono što je prihvatljivo na europskoj razini. Država nam je, naime, poznata po tome da lako donosi zakone, a jako ih teško primjenjuje", izjavila je novinarima Tamara Ćapeta, članica vijeća GONG.

Komentirajući izlazak građana na referendum, smatra kako sada treba gledati unaprijed te napokon početi svakodnevno informirati građane.

Povezani članci

Who's Online

We have 352 guests and no members online