U subotu u Hrvatskoj najveća ekološka akcija čišćenja otpada

olupinaNajveća ekološka akcija čišćenja divljih odlagališta otpada u Hrvatskoj održat će se u subotu, 21. travnja, na više od 1.800 lokacija u sklopu kampanje "Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš" koja se provodi kao dio svjetskog pokreta "Let's do it!" i akcije World cleanup 2012. U akciju su uključene sve hrvatske županije te više od 60 gradova i općina, a očekuje se sudjelovanje više od 30.000 volontera, priopćio je danas organizator akcije, udruga Žmergo, piše Slobodna Dalmacija ...

EKO-AKCIJA

Izvor: Slobodna Dalmacija

"Ako želimo čist okoliš, a on nam treba, moramo biti dio promjene jer one kreću od nas samih. Svatko od nas može napraviti promjenu. Pozivam sve građane da promijene svoj okoliš – pridružite nam se 21. travnja i učinimo naš okoliš ljepšim i čišćim", naglasila je Helena Traub, voditeljica kampanje, koja je pozvala sve hrvatske građane da se prijave kao volonteri.

Istaknula je kako je cilj kampanje podizanje svijesti hrvatskih građana o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a njezin vrhunac je akcija čišćenja prethodno kartiranih divljih odlagališta.

Povezani članci

Who's Online

We have 440 guests and no members online