Dugoratski bikeri sanirali divlji deponij na Glavici


Nakon rušenja stare ambulante mjesto gdje se nalazila na Glavici iz dana u dan je pomalo pretvarano u divlji deponij građevinskog i ostalog glomaznog otpada. Brojni kamioni i kiperi nelegalno su godinama iskrcavali tu razni otpad, koji se otad samo gomilao i gomilao na ovom vrijednom prostoru... Sve do prije tjedan dana! Tada su dugoratski bikeri iz MK Reborn Dalmacija uz suglasnost vlasnika prostora (HZZO) i podršku Općine Dugi Rat krenuli u sanaciju deponija, odnosno njegovo uklanjanje s ovog prostora ...

DRAGE "KAMIONDŽIJE", PROSTOR STARE AMBULANTE NA GLAVICI VIŠE NIJE DEPONIJ!

Dugoratski bikeri sanirali divlji deponij građevinskog otpada na Glavici

Piše: Mladen Banović
Foto: Ante Jerčić  - foto galerija @ Fejsu

I u tjedan dana brdo građevinskog i drugog otpada na Glavici je "nestalo", odvezeno je na za to zakonom predviđeno mjesto za odlaganje otpada ovakve vrste, na Karepovac. U ovoj kumunalnoj akciji, uz već spomenute, pridonjeli su mnogi, kako "ljudstvom", tako i "teškom" mehanizacijom, počevši od članova AK Oneum, nekoliko dugoratskih prijevoznika, prijatelja...Ono što je više od nagomilanog smeća šokiralo sudionike ove akcije jest bezobrazluk i bahatost pojedinih dugoratskih "kamiondžija" koji su na friško očišćen teren pod okriljem noći opet počeli nasipati novim naslagama šuta i ostalog građevinskog otpada!

Lipo su makli stine s prilaza i po tko zna koji put "istresli svoje". Za nevjerovati!No teren je saniran opet i već idućeg radnog dana, vjerujemo, stići će na teren i tabla sa jasnom zabranom odlaganja otpada ikakve vrste.

Ovaj upravo očišćen i "izvangan" prostor može se, u dogovoru s vlasnikom, koristiti i za neke druge, puno korisnije svrhe. Poput mjesta za održavanje ljetnih partija, a prvi od njih - tradicionalni moto susret MK Reborn Dalmacija - održati će se već 29. lipnja.Kako je u blizini najatraktivnija i vrlo populatna plaža u kraju, ne bi bilo zgorega, barem tijekom ljeta, ovaj veliki prostor iskoristiti kao dnevni parking... Ideja ima, a gledajući na dijelu naše bikere, automobiliste, i ostale entuzijaste, ima i ljudi zainteresiranih da ih sprovedu u dijelo.

Povezani članci

Who's Online

We have 577 guests and no members online