Počela nastava u školama

OŠ Jesenice OrijPočela je nastava u školama. Jutros su opet pune školske klupe učenika OŠ "Jesenice" i SŠ "Jure Kaštelan" Omiš. Više od pola milijuna učenika, među kojima više od 40 tisuća prvašića, koji su danas sjeli u klupe u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske u ovoj će se školskoj godini susresti sa zdravstvenim i građanskim odgojem, ali i biti "pošteđeni" zaključivanja ocjena na polugodištu. Jedna od novosti u ovoj školskoj godini bit će i elektronički upis učenika u prve razrede srednjih škola koji bi učenicima trebao omogućiti prijavu za veći broj programa u više škola. Ukidanje zaključivanja ocjena na polugodištu u osnovnim i srednjim školama trebalo bi rasteretiti učitelje i nastavnike kako bi više pozornosti posvetili nastavnome programu ...

Izvor: Hina

školaUvođenjem zdravstvenog odgoja želi se pridonijeti prevenciji bolesti povezanih s prehranom i pretilošću, ovisnosti, spolno prenosivih bolesti, neplaniranih trudnoća, nasilja te, među ostalim, zaštiti mentalnog i reproduktivnog zdravlja.

Teme zdravstvenog odgoja integrirat će se u postojeće školske predmete, a dodatni sadržaji u sat razredne zajednice.

Učenici 12 škola diljem Hrvatske pohađat će eksperimentalni program predmeta "Građanski odgoj i obrazovanje", a svi učenici u osnovnim i srednjim školama imat će satove zdravstvenog odgoja čiji će program biti uklopljen u više nastavnih predmeta.

Akcija: Poštujte naše znakove

U povodu početka nove školske godine policija i ove godine provodi akciju "Poštujte naše znakove" kojom upozorava na veću prisutnost djece u prometu, a posebno na više od 40 tisuća prvašića.

Policijski službenici tijekom rujna će održati predavanja i razgovore u svim prvim razredima osnovnih škola, dijeliti promidžbeni materijal, pojačano nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola i kontrolirati brzinu kretanja vozila na prometnicama u zonama škola.

Povezani članci

Who's Online

We have 162 guests and no members online