Dodjeljene nagrade HND-a: Jurica Pavičić proglašen novinarom godine

Jurica PavičićNa svečanosti u Novinarskom domu u Zagrebu dodjeljene su godišnje nagrade Hrvatskog novinarskog društva (HND). Jurica Pavičić, novinar Jutarnjeg lista, proglašen je novinarom godine! Ilko Ćimić iz Indexa nagrađen je nagradom HND-a za internetsko novinarstvo za seriju članaka o predstečajnim nagodbama na portalu Index.hr. Nagrada za novinsku fotografiju pripala je Željku Lukuniću za fotografiju oluje "Teodor" objavljenu u 24sata i Večernjem listu. Nagrada za istraživačko novinarstvo za 2013. nije dodjeljena, ocjenjivački odbor smatra da nitko od trojice kandidiranih nije ponuđenim tekstovima zaslužio tu nagradu. Branko Šuljić, dugogodišnji novinar riječkog Novog lista, dobitnik je nagrade Hrvatskog novinarskog društva "Otokar Keršovani" za životno djelo za 2013. ...

DODJELJENE GODIŠNJE NAGRADE HND-a

Izvor: Hina

Godišnju nagradu HND-a za pisano novinarstvo dobila je Barbara Matejčić za tekstove "U potrazi za drugim Vukovarom" i "Ko će Vukovar lepše da okiti", objavljene u Jutarnjem listu i Novostima, a nagradom za radijsko novinarstvo nagrađena je Silvija Šeparović za emisiju "Aftershock" Radio Sljemena, a za televizijsko Ivana Dragičević i Dragan Nikolić za emisiju "Horizonti" Hrvatske televizije.

novinari

- Nagrada struke specifične je težine, izjavio je Branko Šuljić, dobitnik nagrade HND-a za životno djelo, posebno se zahvaljujući kolegama novinarima. Zahvalio se i ljudima o kojima je i za koje je pisao - ribarima, marljivim kalafatima, ljudima s otoka, onima oko mora i s mora, te obitelji.