Dugoraćani prikupljaju pomoć za poplavljena područja

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je prikupljanje pomoći stanovnicima koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj. Građane Dalmacije i otoka mole da NE sakupljaju hranu i vodu već, ukoliko mogu i žele pomoći, učine to pozivom na 060 90 11 (6,25 uključen PDV) ili uplatama na brojeve računa koji su navedeni na: HCK.hr. Ukoliko pak građani Dalmacije i otoka žele sakupljati hranu i robu za ljude s poplavljenih područja, Hrvatski Crveni križ će organizirati prijevoz. Dugoratski izviđači u svojim prostorijama u staroj zgradi Općine U ponedjeljak, 19.05. u vremenu od 17:30 - 20:30 sati počinju prikupljati pomoć za ugrožene u poplavama u Slavoniji. Prikupljat će se hrana (konzerve i ostala trajna hrana) i higijenske potrepštine. Uključimo se. Pomozimo koliko možemo...

Izvor: HCK.hr, Facebook

Prikupljaju se:

ZA BEBE I DJECU: Kašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu.

HRANA:  Hrana sa dužim rokom trajanja, hrana koja se može ODMAH konzumirati bez termičke obrade, konzervirana hrana (paštete, razni trajniji namazi, mesni doručak,.), suhomesnata hrana, hrana za šećerne bolesnike,..

VODA: Voda u plastičnim bocama.

ZA HIGIJENU: Gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, sapuni, prva pomoć, asepsol, toalet papir, ulošci, tamponi..

Topla odjeća i obuća, deke.


Apel za pomoć poplavljenim područjima u Republici Hrvatskoj

Izvor: GDCK Omiš

Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Omiš prikuplja pomoć stanovnicima koji žive na područjima pogođenim poplavama u Republici Hrvatskoj.

Donacije se mogu uputiti:

- uplatama na broj računa GDCK Omiš, IBAN: HR 7323300031100154541

- paketima pomoći - trajne namirnice, hranu za djecu, higijenske potrepštine, građani mogu donijeti u prostor GDCK Omiš (baraka na Punti) od 8,00 do 20,00 h i u prostor HGSS (na autobusnom kolodvoru) od 17,00 do 20,00 h.

- pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen).

Građani koji ne mogu stupiti u kontakt s članovima obitelji i prijateljima na poplavljenim područjima mogu kontaktirati Službu traženja Hrvatskog Crvenog križa na broj telefona 01/4655-813 ili 01/4655-814.

Povezani članci

Who's Online

We have 175 guests and no members online