Otvoreno: Vježbalište na otvorenom u Dugom Ratu

Može se! Nije lako, ali se može. Od ideje, neki bi rekli i predizborne, pa sve do realizacije. Uspješne realizacije. U Dugom Ratu nedavno je tiho, bez rezanja vrpci i službenog otvaranja mještanima na korištenje prepušteno vježbalište na otvorenom. U rekreacijskoj zoni Dugog Rata, u parku između legendarne "Streljane", asfaltnog doma dugoratskog rukometa (i malog baluna, i streljaštva, i košarke, odnosno basketa) i doma dugoratskog nogometa, travnjaka SRC "Dalmacija" (da se sad ne vraćamo još dalje u prošlosti i na dugoratski "Stari Plac"), smjestilo se odnedavno i novo igralište za rekreativce, naša nova "gombaonica" i "sokolana", vježbalište na otvorenom, za "street workout". Mjesto je to budućeg druženja naše mladosti kojoj se rekreacija i tjelovježba ne svodi samo na igranje FIFA-e pred konzolama i "napucavanje" protivnika u Tekkenu ili Modern Warfareu. Vježbalište je ovo za neke naše nove klince ili ekipu još u cvijetu mladosti koje voli disati punim plućima i vježbati pod kapom nebeskom i zvjezdama obasjanim svodom te evetualno pokojim čeznutljivim pogledom osoba suprotnog spola. Ono što je pred izbore za Mjesne odbore sebi zacrtala i javno rekla sadašnja garnitura naših sumještana u Mjesnom odboru Dugi Rat upravo je i ostvareno uz razumjevanje i pomoć Općine Dugi Rat i prijatelja ovog projekta, na kojem ih članovi MO Dugi Rat javno i ovim putem od srca i u ime svih mještana Dugog Rata zahvaljuju, te pozivaju zainteresirane mještane da isprobaju vježbalište na otvorenom. U planu je, saznajemo, nabavka još nekoliko sprava za vježbanje  no više o tome kada to financije dopuste. Na kraju, red je i javno pohvaliti pokretača ovog projekta, Mjesni odbor Dugi Rat i njegove članove i prvog među istima, Tomislava Tomaša, predsjednika MO Dugi Rat. Ne želim preskočiti spomenuti i našeg mladog sumještanina Stipu Tokića koji je odradio lavovski dio posla na ovom projektu. No ništa ovo ne bi bilo moguće bez zajednišva i marljivosti svih članova MO, nište ne bi bilo moguće bez podrške i pomoći Općine Dugi Rat koja je stala iza ove inicijative i projekta. Dragi mještani, koristimo ali i čuvajmo ovo vježbalište..

MOŽE SE

Vježbalište na otvorenom u Dugom Ratu

Piše: Mladen Banović
Slike: FB Općine Dugi Rat

Vježbalište na otvorenom u Dugom Ratu

Pozivamo zainteresirane mještane da se jave članovima MO Dugi Rat sa svim prijedlozima i idejama za poboljšanje kako komunalne infrastrukture tako i kvalitete javnog života u našem mjestu.

Pozivamo i druge mjesne odbore naše Općine da se trgnu i pokušaju svojim inicijativama pokrenuti rješavanje komunalnih i drugih problema u svojoj zajednici.

Jer može se. Nije lako, ali se može. A ima i podrške..