Priča o Heraklu i Hidri

"Hidra je imala ogromno Bjegunčevo tijelo i osam zmijskih glava na dugačkom vratu. Živjela je u močvarama hrvatskog nogometnog saveza. Orjunaš Heraklo je imao zadatak da je ubije, ali to nije bilo lako izvesti, jer kako god je on odsijecao glave Hidri, na njihovim mjestima su nicale nove. Pozvao je u pomoć Jolaja koji je nakon što bi Heraklo odrubio svaku glavu, spaljivao bakljom vrat da ne iznikne nova glava. Tako su uspjeli da je ubiju.."

Sjetio sam se ove stare antičke legende nakon što su se emocije nakon velike nogometne pobjede naše "repke" nad Argentinom malo slegle. A emocije su, ta zna se, zajebane..
Dva naša mala "bankomata" uistinu su odigrali izvrsno, maestralno čak. Pobjedili su. Učinili nas opet (na trenutak) ponosnim. Ta tko ih ne bi volio? Koja ih hrvatska majka ne bi za zeta (i/ili bankomata) poželjela? No nekako se jutros još više bojim za hrvatski nogomet.
HNS-ova Hidra je upravo dobila tri nove glave, Heraklo već pomalo podsjeća na umornog Sizifa. Jolaja još nema na vidiku. Draž nimfi slatkih pobjeda opet opojno i opako zavodi najšire mase, a pred našim junakom je novi, teški zadatak - ne, nisu Plenkijeve reforme već čišćenje Augijevih, pardon, HNS-ovskih staja...
Hoće li naš usamljeni Heraklo, heroj a ne huligan, i u tome uspjeti?

Piše: Mladen Banović

Povezani članci

Who's Online

We have 72 guests and no members online