Čestitam Vam Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dragi sumještani, dragi posjetitelji ovih zapisa u vremenu, čestitam Vam Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Hrvatska u nedjelju, 5. kolovoza slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja uz sjećanje na vojno-redarstvenu akciju "Oluja", u kojoj je prije 23 godinu oslobođen Knin i najveći dio zaposjednutoga hrvatskog teritorija kao ključ pobjede u Domovinskom ratu. Na ovaj blagdan, dok slavimo krvavo izborenu slobodu i mir u našoj domovini, prisjetimo se palih hrvatskih branitelja, prisjetimo se i zapalimo svijeću za naše sumještane i sve hrvatske branitelje koji su položili svoje živote za slobodu Lijepe naše i svih njezinih građana te za sve pale nevine žrtve u ratnom vihoru. Danas slavimo 23. obljetnicu "Oluje".

Jest da su od tih slavnih dana nade i pobjede, kada se činilo da sve možemo i da je pred nama svijetla i berićetna budućnost u našoj slobodnoj domovini, naši HDZSDP političari poprilično zakomplicirali, pa i sjebali, izgradnju Hrvatske kakvu smo sanjali i željeli, ponajprije zahvaljujući našoj 20 godišnjoj šutnji i ravnodušnosti spram svega onoga što su u naše ime činili i što i danas čine naše tzv. "elite"..  No mlada smo država, još se "učimo" demokraciji, sve je to proces koji traje i u kojeg se i mi moramo danas (ako još nismo), svako ponaosob i u skladu s svojim mogućnostima, uključiti i pokušati ovo društvo promijeniti nabolje, a našu domovinu učiniti boljim mjestom za život i nove generacije.

Kontinuirani je to proces, politika je to stvaranja bolje, moderne, pravne, liberalne, pro-tržišne i sekularne države koja se uspješno suočila i rješila svih aveta svoje bremenite prošlosti. Naše domovine iz koje se građani neće i dalje iseljavati u potrazi za poslom i egzistencijom. Domovine u kojoj će pametni i marljivi ljudi biti još od školskoh klupa "osuđeni" na uspjeh, a ne na pasivu ili pak na odlazak u tuđinu. Domovine koja će biti regionalni predvodnik u novim tehnologijama, novim proizvodima i uslugama, male države s zdravom ekonomijom punom malih i srednjih poduzeća orjentiranih na izvoz, rasadnik moderne poljoprivrede i pametno promišljenog i održivog turizma. Domovine u kojoj će svi iznimno lako poslavati, osnivati i gasiti tvrtke, u kojoj će se držati do dogovora i zakona, a sve bez suvišne birokracije i uz što manje uplitanja države u (tržišnu!) ekonomiju i ostale sfere života na ovom bogomdanom prostoru..

Dragi sumještani, takvu Hrvatsku sanjajmo, takvu domovinu možemo imati, takve težnje našim uključivanjem i boljim biranjem na izborima možemo ispuniti, a s nadom da ćemo još za naših života naći (doći?) pameti, odlučnosti, radišnosti i snage izboriti se i za to, unatoč HDZSDP-u i ortačko stranačkoj kliki koja se više ni ne skriva pod plaštom kvazi društvene elite, čestitam Vam današnji praznik nade. Zajebite reforme od 40-ak kuna. Hrvatska može i mora bolje! To uostalom i dugujemo svima onima koji su se za nju borili.

U očekivanju naše reformske i gospodarske "Oluje" čestitam Vam Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Neka im je laka hrvatska zemlja ...
Neka im je laka hrvatska zemlja ...

Povezani članci

Who's Online

We have 503 guests and no members online