Slobodna: Omiški most zbog neodržavanja ide u sanaciju

Slobodna Dalmacija doznaje da se sprema još veći kaos na najprometnijoj prometnici u državi, "sporoj" cesti D8 na potezu Split - Omiš. Omiški most zbog neodržavanja ide u sanaciju, a Hrvatske ceste dosjetile su se rješenja koje nismo vidjeli od rata - pontonski most.
Postojeći most preko Cetine u Omišu, piše Vinko Vuković, uskoro "ide" na potpuni remont, a dok ga ne bude, dok bude trajala njegova temeljita modernizacija, a radovi na mostu trajat će otprilike dva mjeseca, i vozila i pješaci rijeku će prelaziti preko pontona. Plan je to Hrvatskih cesta.
Omišani dobro znaju da se most nekoć otvarao "svako malo", otprilike dvaput godišnje, i da se tada detaljno pregledavao svaki njegov dio. Radovi bi se odvijali noću kako bi promet manje patio tako da velika većina stanovnika otvaranje mosta ne bi ni osjetila. Već godinama most nije bio otvoren.
Ivo Jerčić i Dominko Veža, stručnjaci pod čijom je paskom most godinama bio održavan, uglas tvrde: 'To je glupost i bacanje novca!'Potpuno je ludilo to što se most godinama nije propisno održavao i za takvo ponašanje nadležnih nema nikakva opravdanja. Ipak, sigurnost mosta ne bi trebala biti upitna jer smo ga ostavili u ispravnom stanju. Most je to koji ne treba nikakvu rekonstrukciju, to su besmislice, njemu je potreban samo dobar servis - kaže mr.sc. Ivo Jerčić.
Članak Vinka Vukovića iz Slobodne Dalmacije možete pročitati ovdje.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Who's Online

We have 85 guests and no members online