Touchdown! Koje polaganje u javnu kantu

Na plažama u Dućama, na "Pet kilometara pješčanoga čuda" otprije nekoliko godina postavljene su betonske kante. Baš kao i na ostalim plažama i šetnicama u općini Dugi Rat. Prije nekoliko dana, piše Vinko Vuković o našoj najnovijoj aferi na stranicama Slobodne Dalmacije, sve su te kante, i ne samo dućke, već i u ostalim naseljima općine – osvanule u ležećem položaju. Ne, nisu to napravili naši "Lunovi, kraljevi ponoći", naši lokalni vandali, a ima onih kojima su kante baš omiljena meta, već općinski komunalci. Sic!
– Nije baš tako kako izgleda, morate nas razumjeti, ovo smo izabrali kao najmanje loše rješenje, a koševi na plažama opet će biti u funkciji početkom iduće sezone – veli novinaru Pavao Tomić, viši referent za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša općine Dugi Rat.  - Neki mještani otpadom pune općinske kante, pa smo ih zato odlučili poleći, jer naprosto u ovom trenutku nismo bili u mogućnosti izmjestiti ih i negdje deponirati do idućeg ljeta. A da naše kante služe za odlaganje nečijeg privatnog, kućnog otpada, stvarno nema smisla – objašnjava Tomić razloge neobičnog polaganja kanti duž općine za Slobodnu Dalmaciju.
Hmm.. izgleda da mamo još jednu aferu, drsko ponašanje nekih naših cici... mještana koji bi manje punili svoje kante i tako "uštedjeli" koju kunu na računu, a svoje smeće besplatno "zbrinjavali" na kantama na javnim mjestima.
Kako stati na kraj našim ekološkim talibanima? Koja edukacija njima može pomoći, osim one stare i najefikasnije - snimi ih na (ne)djelu i udri po džepu!

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 394 guests and no members online