Stožer Civilne zaštite Općine Dugi Rat: Korisne upute mještanima

U našoj županiji zabilježena su tri slučaj zaraze koronavirusom.
Stožer Civilne zaštite Općine Dugi Rat, zbog situacije s epidemijom novog koronavirusa COVID-19, u ponedjeljak, 16.03.2020. održao je sjednicu Stožera na kojoj su donijete slijedeće odluke i preporuke:

RAD OPĆINSKE UPRAVE
Općinska uprava počevši od 16. ožujka 2020. godine ne radi sa strankama, a stranke se upućuje da potrebne kontakte s Općinom obavljaju elektronskom komunikacijom ili telefonom (opcina @ dugirat.hr 021/735 291; 734 900)

RAD OSNOVNE ŠKOLE I DJEČJIH VRTIĆA
Sukladno Odluci Nacionalnog Stožera CZ, obustavlja se nastava Osnovnoj školi Jesenice, uz obavezu da Ravnatelj treba osigurati prihvat učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Roditelji ili staratelji su u obvezi osigurati prijevoz tih učenika.
Sukladno Odluci Nacionalnog Stožera CZ, obustavlja se rad Dječjeg vrtića Dugi Rat sa svim područnim vrtićima, uz obavezu da Ravnateljica osigura prihvat djece koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Ravnateljica je dužna osigurati rad dječjeg vrtića po principu "redovnog dežurstva“.

RAD KNJIŽNICE
Do daljnjega se obustavlja rad Narodne knjižnice Dugi Rat.

PROSLAVA DANA OPĆINE (svečana sjednica i svečani ručak)
Odgađa se svečana sjednica povodom dana Općine Dugi Rat, kao i svečani ručak koji je planiran nakon sjednice.

PROSLAVA SV. JOSIPA ZAŠTITNIKA ŽUPE DUGI RAT (procesija i sveta misa)
Preporučuje se odgoda ili otkazivanje proslave Sv. Josipa.
U slučaju da se proslava ne odgodi-otkaže, potrebno je da organizator od Županijskog Stožera CZ zatraži odobrenje za održavanje kao i od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ upute oko poduzimanja mjera radi javnog okupljanja.
Prodaja sa pokretnih štandova oko trga Sv. Josipa zabraniti će se.

AKTIVNOSTI SPORTSKIH KLUBOVA I OSTALIH UDRUGA
Preporučuje se do daljnjega otkazati sve aktivnosti klubova i udruga, kao što su natjecanja, treninzi, sastanci i druge manifestacije.

RAD UGOSTITELJSKIH OBJEKATA
Preporučuje se ugostiteljskim objektima da radno vrijeme skrate do 18:00 sati.

SAHRANE - POGREBI
Preporučuje se da pogrebama - sahranama nazoče samo članovi najuže obitelji.

OSTALA JAVNA OKUPLJANJA
Sukladno preporukama nacionalnog i županijskog Stožera civilne zaštite preporučuje se do daljnjeg odgoditi sve skupove i javna okupljanja

STARIJE NEMOĆNE OSOBE I INVALIDNE NEPOKRETNE OSOBE
Pozivaju se sve nemoćne starije osobe i invalidne nepokretne osobe, kao i njihovi susjedi, da podatke o takvim osobama (Ime i prezime, adresa stanovanja, kontakt telefon) prijave u Općinu Dugi Rat na tel. 021/735 291 ili na e-mail opcina @ dugirat.hr kako bi Stožer imao evidenciju o takvim osobama.

Stožer CZ Općine Dugi Rat napominje da su svi građani dužni pridržavati se uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite, a također upozoravamo osobe u samoizolaciji da njihovo nepridržavanje uputa za samoizolaciju za sobom povlači prekršajnu i kaznenu odgovornost.

O daljnjim preporukama ili zabranama Stožer će pravovremeno obavještavati na web stranicama Općine Dugi Rat.

KORISNE UPUTE MJEŠTANIMA

Izvor: Stožer CZ Općine Dugi Rat

DODANTNE UPUTE ZA POJEDINCE, KOLEKTIVE I POSLODAVCE

UPUTE ZA OSOBE U SAMOIZOLACIJI

UPUTE ZA OČUVANJE ZDRAVLJA OSOBAMA 60 +

UPUTE ZA PRAVILNO PRANJE RUKU

Povezani članci

Who's Online

We have 299 guests and no members online