Prosvjed u Vruji

Prosvjed u uvali Vruja, znamenitom zaljevu između Piska i Brela na početku Makarske rivijere. Ondje se gradi turistički kompleks, a iz Udruge "Volim Omiš" kažu: Dosta je! Prozivaju državne institucije jer tvrde - godinama nitko ne zaustavlja ni bespravnu gradnju ni devastaciju obale. Vruja je jedna od najatraktivnijih lokacija na Jadranu, a duboko u provaliji ispod magistrale, skriven u šumici, kompleks je objekata. Prosvjednici tvrde da je većina izgrađena bespravno i na državnom zemljištu, piše HRT.
- Imamo 11 državnih institucija koje su nadležne na ovome prostoru cjelokupnome i oni jesu napravili neke radnje, međutim to je sve nedovoljno, čovjek i dalje gradi kao što vidite iz priloženog, oduzeta mu je koncesija on i dalje gradi, mi se trenutno nalazimo na potoku Hrvatskih voda, more je tu problema, kazao je Ivan Barišić iz Omiša, nezavisni vijećnik Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije. Prosvjednici traže hitno zaustavljanje bespravne gradnje i devastacije obale. U prosvjedu su sudjelovali i mještani susjednih Brela i Piska. Počnite provoditi zakone i vlastita rješenja, poručuju nizu institucija.

Prosvjed u Vruji

Izvor: HRT, Slobodna Vruja, pardon, Dalmacija

U pozivu za miran prosvjed na Vruji, vijećnik Barišić je poručio da se želi "spriječiti sadašnja bespravna gradnja i devastaciju prirode, ali i onu koju planiraju već sutra. Imamo PIK na piknik bespravnim putem od Jadranske magistrale do našeg bisera, uvale Vruja. Pozivam vas svojim imenom i prezimenom, pozivam vas kao nezavisni vijećnik Splitsko-dalmatinske županije da zaustavimo devastiranje uvale Vrulje - napisao je Barišić koji se obrušio i na poduzetnika Stipu Latkovića.- Ne mogu, neću, a nemojte ni vi gledati Stipu Latkovića kako uzima NAŠE! Drži u “šaci” HDZ Grada Splita i SD županije. Presušilo mu je vrelo novca pa uzima naše vrelo. Gradi, ograđuje, ruši i devastira. Ne mogu/ne žele mu ništa na račun bivših mutnih suradnji. Ali ne dajmo da te mutne vode zamute Vruju. Želim reći glasno NE barbarima 21. stoljeća! Barbare blokirati, deložirati, kazniti, a Vruju vratiti u prirodno stanje!! Objavio sam rat dvoglavoj nemani (HDZ/SDP) još 2013. U ratu, odsjeći put opskrbe jest put ka pobjedi, a rgument podizanju šatora u šumi na kojoj su izmislili “put” jest sprječavanje prolaska mehanizacije” – poručio je Barišić u pozivu građanima na mirni prosvjed u Vrulji.

Povezani članci

Who's Online

We have 89 guests and no members online