Obilaznica Omiša ipak nije još jedan predizborni trik

obilaznica omišaPetak navečer. Sjedim u Makarskom autobusu na putu kući u Omiš nakon napornog radnog tjedna. Pogledam van, autobus upravo staje na stanici u Dugom Ratu, u glavi razmišljam: Jedva čekan doć doma više, najist se, zavalit u kauč i ne mislit na ništa do ponediljka... Autobus kreće dalje, dolazimo do Glavice, pogledam ponovno kroz prozor i odmah mi za oko zapnu tri ogromna reflektora poviše Brzeta, odnosno ispod crkve sv. Stjepana poviše Omiša. I u sekund mi prorade klikeri: Mora da je počela gradnja tunela na obilaznici, nije moglo biti ništa drugo na toj lokaciji. I tako padne odluka da iskoristim subotnje slobodno popodne i odem do tog gradilišta da vidim što se događa ...

OBILAZNICA OMIŠA IPAK NIJE JOŠ JEDAN PREDIZBORNI TRIK

Piše: Josip Mušac

U subotu, pokupim dva prijatelja za društvo i krenemo prema ravničkom mostu. Par stotina metara prije mosta naletimo, na radnički kamp na kojem piše "STRABAG".

radovi na omiškoj obilaznici

Poviše kampa vide se dva novoprobivena makadamska puta s kojih svako malo silaze kamioni puni zemlje. Prijatelj je odmah dobacio: "Mora da se intezivno radi na tunelu".

Parkirali smo do kampa i odlučili krenuti makadamskim putem pješke, unatoč savjetima radnika koji se našao u blizini da ne smijemo biti na gradilištu. Bojao se da ukoliko im se šef pojavi da smo svi skupa nadrapali.

radovi na omiškoj obilaznici

Uspinjući se sve više, došli smo do prvih strojeva teške mehanizacije.

radovi na omiškoj obilaznici

Tu susrećemo drugog radnika, koji nam ponovno objašnajva da ne smijemo biti tu. No mi ignoriramo i pokušavamo mu prodati priču da smo bili u branju šparoga i slučajno tu završili.

Pitali smo ga da li se već radi na tunelu. Rekao je svakako i uputio nas na mjesto odakle ga možemo vidjeti.

Nakon samo dvije minute hoda, dolazimo do tog mjesta. Imali smo što i vidjeti. Na tunelu se radi punim zamahom. Tu sam iskoristio priliku da opalim par fotki (nažalost imao sam samo mobitel sa sobom).

radovi na omiškoj obilaznici

Uto jedan od radnika drekne prema nama: "ŠTO SLIKAJETE !?".

Ja dobacim: "Ne brinite, nismo novinari!". Uto se on nasmije i kaže, "Ma šalim se...".

I tako samo malo upali u ćakulu s njim. Purgerskim naglaskom nam je objasnio da ove radove izvodi austrijska tvrtka STRABAG. Rekao je da rade u dvije smjene po 12 sati, tako da se zapravo radi 24 sata dnevno.

Također smo saznali da je njihov zadatak napravit ovaj tunel dužine 230 metara, dok će drugi tunel raditi hrvatska tvrtka Viadukt. Sama cijev bi trebala biti probivena već za mjesec dana, dok bi svi radovi na ovom tunelu trebali biti kompletirani za dva mjeseca.

radovi na omiškoj obilaznici

Zahvalili smo ovom simpatičnom momku, i pustili ga da dalje radi. A mi smo puni zadovoljstva da se na obilaznici ipak radi napustili gradilište.

Na ovom portalu sam čitao dosta članaka kako je omiška obilaznica samo još jedan predizborni trik i kako su strojevi bili samo šminka i predstava, da će se na obilaznicu čekati još 30 godina...

Koliko će se dakle još čekati na obilaznicu? Kada će sve bit gotovo?.. Ne znam, nisu ni oni znali, ali svakako sada možemo ponoviti, rečenicu jednog velikana:

E pur si muove!
 

Povezani članci

Who's Online

We have 101 guests and no members online