Vojnović: Škaričić tražio proviziju za bolju cijenu

Marinko VojnovićMarinko Vojnović koji je u ponedjeljak oko 9 sati u zgradi gradske uprave napao metalnom palicom omiškoga gradonačelnika Ivana Škaričića rekao je jučer istražnom sucu da ga je gradonačelnik pokušao reketariti. Iznoseći svoju stranu priče, Vojnović je rekao da nije imao namjeru udariti Škaričića, već je palicom samo nekoliko puta udario po stolu. - Htio sam privući pozornost na malverzacije oko zemljišta - branio se Vojnović ...

EPILOG NAPADA

Marinko Vojnović dao iskaz istražnom sucu

Piše: D. Čolović, F. Senjanović / Jutarnji List
Izvor: Jutarnji List


prosvjed dućana- Htio sam privući pozornost na malverzacije oko zemljišta - branio se Vojnović, te napomenuo da mu je samo opsovao majku.

Razgovarali u prosincu

Rekao je da je s gradonačelnikom prije dva mjeseca razgovarao kada je izašao natječaj za prodaju zemljišta kod kolodvora u Omišu gdje njegov otac i stric imaju dio vlasništva koje nije imovinsko-pravno riješeno. Donio je gradonačelniku papire koji potvrđuju da njegov otac i stric imaju dio vlasništva na, a on je ponudio otkup za 300 kuna po četvornom metru.

- Grad je prodao tvrtki Studenac zemljište za 700 eura po četvornom metru pa sam rekao gradonačelnku da bi bilo pošteno da se mom ocu i stricu platim barem 300 do 400 eura za metar kvadratni, na što mi je gradonačelnik rekao da se uz proviziju sve to može srediti, a ja sam mu rekao kako nemam namjeru plaćati proviziju za svoje zemljište - naglasio je Vojnović.

Kada je saznao da je izdano rješenje po kojem vlasnici dobivaju 13 kuna za metar četvorni, izrevoltiran je palicom išao potražiti gradonačelnika u njegovu uredu.

Iako je izrazio kajanje i žaljenje zbog svog postupka, sudac mu je izrekao mjeru zabrane približavanja Škaričiću na 200 metara.

I Vojnovićev brat Joško sumnja u gradonačelnikove dobre namjere.


Gradonačelnik u strahu

- Gradonačelnik Škaričić pojedinačno je zvao vlasnike na razgovor, nekima je nudio 300 kuna po četvornom metru, a s nekima uopće nije razgovarao - kaže Joško Vojnović.

Međutim, Ivan Škaričić tvrdi da to nije istina jer ne odlučuje on o visini naknade.

- Razumijem građane koji su nezadovoljni visinom naknade, ali oni su se okomili na pogrešnu osobu jer je visinu naknade odredila država a ne Omiš - rekao je Škaričić vidno potresen napadom te dodao da ga je strah jer građani nemaju na kome iskaliti bijes. Također je demantirao Vojnovićeve navode da je tražio proviziju.

Suprotstavljene strane, ali i priče

Vojnović: Nudio različite cijene Škaričić: Država odredila cijenu
Rekao sam mu da bi bilo pošteno da mom ocu i stricu plati pošteno. Odgovorio mije da se sve može uz proviziju Razumijem nezadovoljne građane, no okomili su se na krivu osobu jer je visinu naknade odredila država


EPILOG:

VOJNOVIĆU JE SUDAC IZREKAO MJERU ZABRANE PRIBLIŽAVANJA ŠKARIČIĆU NA 200 METARA

ISTRAŽNOM JE SUCU VOJNOVIĆ REKAO DA NIJE IMAO NAMJERU UDARITI OMIŠKOG GRADONAČELNIKA

DVOJICA MUŠKARACA SUKOBILA SU SE OKO CIJENE PRODANOG ZEMLJIŠTAI drugi vlasnici nezadovoljni

Ni ostali akteri nacionalizirane zemlje ne štede riječi upućene gradonačelniku.

- Ne želimo da se na našoj didovini bogate pojedinci, neka nam država vrati zemlju, a mi ćemo naći kupca koji će na njoj napraviti ono što Grad odredi, kažu građani Duća.

Većina od 60-ak vlasnika zemlje na predjelu Blato nije uspjela dobiti svoje zemljište u postupku povrata. Nezadovoljstvo je kulminiralo kada su shvatili da je vlasnik postao Grad Omiš te da je oglasio prodaju.

Nezadovoljni vlasnici zemljišta najavili su podnošenje prijave USKOK-u zbog razlike u cijeni koja im je ponuđena i one koju će zaraditi Grad.

Povezani članci

Who's Online

We have 381 guests and no members online