Obilježavanje Svjetskog dana žena sa sela

Forum žena SDP Omiš u subotu 18. listopada 2008. u Gatima obilježava "Svjetski dan žena sa sela - 15. listopad", prigodnim programom i zajedničkim druženjem članica Foruma iz Makarske, Sinja, Splita, Omiša i Kaštela sa ženama iz Gata. 15. listopada je dan kada se odaje počast ženama iz ruralnih sredina, kada se ženama pruža podrška, kada se ukazuje na brojne i značajne uloge žena iz seoskih zajednica ...

Piše: Sandra M. Nikšić / Forum žena SDP Omiš
Izvor: Forum žena SDP Omiš

Ideja o danu potekla je na konferenciji UN posvećenoj ženama, u Pekingu, u Svjetski dan žena sa selarujnu 1995. Tada je dogovoren 15. listopad posvetiti svim seoskim ženama u svijetu kao i njihovim problemima.

Žene doprinose blagostanju svojih obitelji i razvoju gospodarstva na selima. Njihova važna uloga u proizvodnji i obezbjeđivanju zdrave hrane utjecala je na odluku da se "Svjetski dan žena sa sela" odredi 15. listopad, dan prije Svjetskog dana hrane.

Dugoročno želimo osnažiti poziciju žena iz ruralnih područja, te ih informirati i ohrabriti da aktivnije sudjeluju u društvu i u većoj mjeri preuzmu ulogu vodstva u svojim zajednicama kroz različite aktivnosti.

Povezani članci

Who's Online

We have 166 guests and no members online