Turistička Makarska zabranjuje ispijanje alkohola na javnim površinama

MakarskaUkoliko se budu provodile nove odredbe o komunalnom redu Makarska bi uistinu mogla uskoro postati najuredniji i najljepši grad na obali. Naime, izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, koje je donijelo Gradsko poglavarstvo, komunalni redari naplaćivat će kazne za držanje dvorišta stambenih i poslovnih zgrada uz javne površine neurednima i nečistima. Oko zgrada nitko ne smije držati dotrajale stvari, automobilske olupine, stare strojeve, daske, drva i drugo. Također je obaveza vlasnika držati uredno podšišanom i čistom ogradu od živice. Javne površine će se bolje zaštiti od kućnih ljubimaca, a svakako će najviše odjeknuti mjera zabrane konzumiranja alkohola na javnim površinama  ...

 Piše: Ana Dragičević / EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija

Dogradonačelnik Ante Novak naveo je primjer gradske plaže onečišćene psećim izmetom, jer se ljubimci puštaju bez kontrole. Redari pri gradskoj upravi već su napravili foto kolekciju takvih slučajeva, a i ubuduće će se snimati psi koji nuždu obavljaju na javnim površinama.

Svakako će najviše odjeknuti mjera zabrane konzumiranja alkohola na javnim površinama koje nisu namijenjene za ugostiteljsku djelatnost.

Takva odredba donosi se u prvom redu radi mladih, koji butelje alkohola kupe u samoposlugama, a onda se na nekom tamnijem mjestu okupe i uz ispijanje raznih pića druže. Neće moći ostati sjediti i piti na štekatima ispred lokala nakon isteka radnog vremena. 

O novinama odluke konačnu riječ dat će Gradsko vijeće.                                                                                    

Povezani članci

Who's Online

We have 502 guests and no members online