Volim te kad šutiš

Ni tjedan dana nakon valentinovskih radosti nije splasnulo oduševljenje romantičnim večericama, crvenim ružicama, (prvi put) osvojenim Bastiljama i -  šljivom ispod oka. Pod krinkom vječne ljubavi, šokantni su podaci Centra za edukaciju, savjetovanja i istraživanje prema kojima je čak 60 posto ispitanika zlostavljano u adolescentskim vezama, a 45 posto njih uvredama, pljuskama i seksualnim prisilama iskazalo je (bez)uvjetnu ljubav. Četvrtina mladića triskanje djevojke ne smatra nasilništvom, polovica ispitanika bila je izložena ispadima ljubomore, petina mladića očekuje seks u zamjenu za večeru ...

 ZLOSTAVLJANJE U ADOLESCENTSKIM VEZAMA
 
Piše: Jure Jerić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 
Prema već ustaljenim pravilima, nesreća uvijek kuca na tuđa vrata. Sve dok mi se dobra prijateljica nije pojavila s velikom modricom na licu i spremnom izlikom da se udarila. Samo dan kasnije, ponovo nevjerica.
 
Očito je petak trinaesti bio koban za nesretnicu koja je nakon pet-šest šamara jecajući rekla - da!
 
Nije imala izbora, barem je tako mislila.
 

Medijska tišina
 
Osim jedne novinske naslovnice, spomenuti problem je tako rijetko spominjan u javnosti, a potom i medijima. Dok se svi kunu u mladost na kojoj svijet ostaje, možda s nama ipak - zastaje.
 
S druge strane, svima su usta puna recesije, financijskih kriza i hvalospjeva rada Rohatinskog, a da ne znaju o čemu govore. Inflacija ili deflacija, ista je stvar, bitno je o nečemu brljati, a divljanje nasilništva očito je nepoznat pojam.
 
Prizori iz američkih filmova postali su stvarnost, ali, što je još gore, nikoga ne zabrinjavaju.

Tinejdžeri u vezi


 
A kada se i riješe novčane zavrzlame proizišle iz šupljih fondova i dionica, hoće li se pronaći jednako fleksibilna rješenja i za društvene rupe?

 
Ili možda bolje da ovo Valentinovo pošto-poto nisam bio solo?

Povezani članci

Who's Online

We have 289 guests and no members online