Pravo stanje Naše stvari

Dugi RatVidin da je u Dugom Ratu uvelike počela predizborna kampanja i neargumentirano blaćenje pojedinaca. Ne želim polemizirati s osobama čiji se tekstovi i komentari kriju iza raznih pseudonima. Gospodo, napišite svoja imena i prezimena ispod vaših komentara ako želite javno i odgovorno komunicirati, možemo komunicirati i preko mejla, možete me zaustavite na ulici i reći svoje misljenje ili priupitati bilo što. Ali idemo redom... Prije nešto manje od dvije godine raspala se vladajuća koalicija HDZ - HKDU - HSP, i tada danas vladajući nisu imali većinu. Kao vijećnik nisam podržao ni HDZ, ni HKDU, već sam bio za nove izbore. Tada ih je podržao nezavisni vijećnik Tonći Trgo i zato bio nagrađen mjestom glavnog kreatora prostornog plana Općine. Kada je pukla i ta koalicija (na pitanjima Prostornog plana - i osobnih interesa vijećnika Trge) trebalo je "rušit" vlast u općini. Odličan povod za to je potez Petra Kaćunka i njegovo preseljenje u općinu Omiš ...

U DUGOM RATU UVELIKE ZAPOČELA (PRLJAVA) PREDIZBORNA KAMPANJA

Pravo stanje Naše stvari

Piše: Slobodan Tomić
Vijećnik Općine Dugi Rat

Kada je pukla i ta koalicija (na pitanjima prostornog plana - i osobnih interesa vijećnika Trge) trebalo je "rušit" vlast u općini. Odličan povod za to je potez Petra Kaćunka i njegovo preseljenje u općinu Omiš (uzgred rečeno gradonačelnik Omiša prebiva u Stobreču).


Ako su smatrali oporbeni vijećnici da Kaćunko nije legalni presjednik Općinskog vijeća, kako su od njega mogli zatražiti da sazove sjednicu istog? Trebalo je po slovu zakona zatražiti od dopresjednika vijeća da je sazove.

Na toj sjednici na kojoj je Kaćunko podnosio neopozivu ostavku, oni su demonstrativno ustali i napustili vjećnicu i više nije bilo kvoruma koji bi tu ostavku prihvatio.

Na iduću sjednicu je došao vijećnik Bernardin Petrić (Bendo) (u dogovoru s Kaćunkom) i imali smo kvorum za izglasavanje ostavki i verifikaciju novih vjećničkih mandata. Potom je Petrić napustio sjednicu tvrdeći da verifikacijska komisija nije obavila zakonito verifikaciju (besmisleno).

Iduća sjednica je bila s s temom vijećnička pitanja (oporbena), u prvom redu oko izgradnje kanalizacije. Na sjednici su bili prisutni glavni projektant, direktorica projekta, prestavnica Hrvatskih voda, i na tu sjednicu gospoda vjećnici nisu došli.

Valjda je iz ovog vidljivo da interes općine pojedincima nije bitan (svakako im je bitniji osobni). Jasno je da je cilj rušenje općinske vlasti dovesti povjerenika svega 4-5 mjeseci prije izbora.


U slučaju dolaska povjerenika stali bi svi općinski projekti, rad sportskih klubova i udruga bio bi paraliziran, sve investicije zamrznute, normalan rad Općine onemogućen, a iz proračuna bi se samo isplaćivale plaće djelatnicima.

Općina bi, u tom scenariju, o svom trošku trebala raspisati nove izbore (nekoliko mjeseci prije redovnih izbora!) i potrošiti za to cca. 200.000 kuna!

Ali u jednom su se - zajebali - falija im je jedan glas!

Toliko o ovoj obmani javnosti potpomognutom novinarom Slobodne Dalmacije (inače članom Bendine stranke - provjereno).

Obećavam da ću uskoro (prije izbora) napisati jedan osvrt na nemala dugovanja naših općinskih vjećnika i njihovih propalih firmi, komunalna dugovanja, donesenih odluka na štetu općine, neplaćenih nekretnina, i ostalih slučajeva klasičnog sukoba interesa...

Nadam se da će poslje tog članka nekima definitivno sve izborne lađe potonuti.

Do tada ZDRAVI I VESELI BILI!


Vaš,

Slobodan Tomić

 

Povezani članci

Who's Online

We have 83 guests and no members online