Skupština Udruge umirovljenika Podstrana

Penzioneri PodstraneU nazočnosti brojnih članova i gostiju, održana je Skupština Udruge umirovljenika Podstrana. Proteklo razdoblje  bilo je obilježeno značajnim događajima a koji su bili od interesa za našu udrugu i njeno članstvo kazano je na samom početku skupštine. Iz izvješća tajnika Branka Vranića, te bogate i žive diskusije da se zaključiti da je ova Udruga tijekom prošle 2008. godine uspješno radila i postigla dobre rezultate. Autobus je skoro bio premalen da primi postranske umirovljenike na 29. Susretima umirovljenika četiriju dalmatinskih županija, održanim nedavno u Zadru. Također veliki broj članova bio je na jednodnevnom izletu u Kupresu, Mostaru i Međugorju ...

Skupština Udruge umirovljenika Podstrana

Tekst i slike: Davor Grgat

"Zahvaljujući razumijevanju i pomoći Općine Podstrana, a i članu naše Udruge Nediljku Jovanoviću, koji je i član Poglavarstva Općine, postignut je sporazum oko financiranja autobusnih pokaznih karata za umirovljenike starije od 65 godina, na relaciji Podstrana - Split i obratno.

 Skupština Udruge umirovljenika Podstrana

Za Božićno-Novogodišnje blagdane priređen je domjenak, a od skromnih sredstava i ove godine smo jedan dio toga potrošili za naše teško bolesne i nepokretne umirovljenike, u obliku bona od 300 kn.

Isto tako za naše članove koji su ležali u bolničkim ustanovama ili kod svoje kuće, komisija samo za te svrhe je uručivala posebne poklone. A redovito se odlazi na svaki pogreb naših umirovljenika uz kupnju vijenca.

Izvršni odbor je u 2008. održao devet redovnih sjednica i izvanrednu Skupštinu, što potvrđuje da nismo Udruga radi Udruge, već da se istinski zalažemo da bi poboljšali življenje  umirovljenicima 3. životne dobi.", kazao je g.  Branko Vranić.

 Skupština Udruge umirovljenika Podstrana

Diskusija je posebice ukazala na propuste prilikom posljednjih izbora, kada smo očekivali daleko bolje rezultate, a na kraju smo osigurali mjesto samo za jednog saborskog zastupnika.

Stoga je dogovoreno kako se mi sami umirovljenici trebamo boriti za svoja prava, i daleko bolje se organizirati na slijedećim izborima, kako bismo imali svoga predstavnika kako u općinskim strukturama, tako i u gradu Splitu, Županiji Splitsko-dalmatinskoj, a što je najznačajnije i u Saboru, gdje očekujemo i svog -dalmatinskog predstavnika.

Hrvatski umirovljenički list - Matice umirovljenika Hrvatske ovdje je posebno dobro štovan i čitan, pa je odlučeno da se broj pretplatnika poveća.

 Skupština Udruge umirovljenika Podstrana

I na kraju, jednoglasno je dana podrška Izvršnom odboru, koji uspješno djeluje u sastavu: Ivo Ružić, predsjednik, Nikola Kapić, dopredsjednik, Branko Vranić tajnik, te Ivo Juras i Ivo Banić, kao članovi, koji su dobro radili, dobro gospodarili ali i određeni iznos sredstava uspjeli prebaciti za tekuću godinu.

Povezani članci

Who's Online

We have 422 guests and no members online