Kad novinar zabije gol

Znate ono kad centarfor zabije gol. Pa kad navuče dres preko glave i krene, kao dekapitirana kokoš, sumanuto trčati terenom izbjegavajući jednako sumanute suigrače koji mu trče ususret. Naravno da znate, jer ništa drugo proteklih dana i ne radite nego gledate izbezumljene centarfore i centarhalfove kako jedan drugome na ramenu ridaju čas od sreće čas od tuge. E, vidite, baš tako, dakle kao nogometaš koji je upravo zabio gol i odveo svoju momčad u osminu finala svjetskog prvenstva, osjeća se i novinar koji je otkrio, napisao i objavio priču koja je rezultirala nečim dobrim. Koja je, kao u slučaju koji danas donosi Slobodna Dalmacija, a odnosi se na Splitsko-dalmatinsku županiju i njezine notorne uhljebe kojima je čak i za djecu s posebnim potrebama teško mrdnuti debelu guzičetinu, doživjela za hrvatske prilike tako netipičan obrat ...

KONTRA SILI, KONTRA MRAKU

Kad novinar zabije gol

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Obično, naime, nakon objava sličnih priča svjedočimo demantijima. Novinari ispadaju lažovi, podlaci i plaćenici, a čitatelji ispadaju budale.

Novinari, eno je i zakon o tome nešto rekao, sramote ugledne građane, a čitateljima, izvaranima i zgađenima muka je i od jednih i od drugih. Jer, u njihovim smo očima svi isti.

A nismo! To je jedina istina, a sve ostalo je podvala. Izmišljotina onih istih mlitavaca i beskorisnih činovnika koji su po partijskoj liniji dobili dobro plaćen posao do kraja života. Splitsko-dalmatinska županija tome je najbolji primjer. Mravinjak je to pun trutova.

Povezani članci

Who's Online

We have 67 guests and no members online