Izviđači iz cijele Europe na skupu u Splitu

U Splitu je u tijeku 16. Europska skautska konferencija (16. European Guide and Scout Conference) koja je okupila 621 predstavnika i voditelja nacionalnih izviđačkih organizacija iz 51 zemlje Europe i svijeta. Riječ je o zajedničkoj konferencija europskih regija dviju svjetskih organizacija WAGGGS-a i WOSM-a koja se od 24. do 28.08.2019.održava u Splitu na kojoj će se definirati strategija njihovog djelovanja na razini Europe za predstojeće trogodišnje razdoblje. Skup u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske i Splitskog skautskog zbora svečano je otvoren u subotu na Tvrđavi Gripe. Čitavu organizaciju događaja nosi 120 volontera iz cijele Hrvatske i europskih zemalja, HGSS, Gradska organizacija Crvenog križa, Javna vatrogasna postrojba i Studentski centar. Konferencija će se održavati na studentskom Kampusu, piše Dalmatinski portal.
Povjerivši Hrvatskoj i Splitu domaćinstvo Konferencije, lideri svjetskog izviđačkog - skautskog pokreta žele osnažiti izviđače u Hrvatskoj i ukazati našoj široj javnosti na vrijednosti ovog pokreta za odgoj i obrazovanje djece i mladih. Inače, Split nije izabran za domaćina ni slučajno. Za domaćinstvo se tijekom proteklih nekoliko godina itekako trebalo izboriti među konkurentima, te u završnici 'pobijediti' glavnog protukandidata Maltu.

Izvor: Dalmatinski portal

Sudionici skupa su predsjednici i najistaknutiji članovi izviđača na najvišoj državnoj razini, te vrlo ugledni članovi društva. Stoga je održavanje Europske skautske konferencije u Splitu značajno i za hrvatski turizam. Oni su naši potencijalni promotori u svojim sredinama. Mnogi su i sada produžili svoj boravak ovdje, da spoje 'ugodno s korisnim', odmore se i upoznaju ljepote naše zemlje.

izviđači

Who's Online

We have 85 guests and no members online