Dugoratski dječji vrtić 'DUGI RAT' nije više privatni vrtić

dugoratski vrtićdugoratski vrtićDugoratski dječji vrtić "DUGI RAT" promjenio je svoj status, tj. donedavno privatni dječji vrtić prešao je pod nadležnost naše lokalne samouprave i svog osnivača, Općine Dugi Rat. U nazočnošću djelatnika Dječjeg vrtića i uzvanika, te načelnika Općine Jerka Roglića u subotu, 15. veljače, dugoratski vrtić je i službeno započeo s radom u novom ustrojstvu. "Želim se posebno zahvaliti ljudima koji su imali razumijevanja, imali jako veliko srce, koji su nam pomogli, koji su nam učinili donacije. Načelnik će kazati što je uložila općina, a ja moram spomenuti te ljude, jer su zbilja zavrijedili da ih spomenem prije svega..." - rekla je između ostalog ravanteljica gđa Biljana Brkan. "Naš je Vrtić do prije 7-8 mjeseci bio u privatnim rukama, pod ingerencijom tvrtke „Čarobni pianino“, čiji je bio punih šest godina. Došlo je vrijeme da mi u Općini razmislimo što ćemo dalje. Di li ga dati opet na natječaj i na upravljanje privatniku ili da ga mi kao općina preuzmemo u svoju nadležnost. Ja vam moram priznati da sam bio skeptičan. Prije smo za Vrtić izdvajali oko milijun kn, a sada do milijun i sedamsto tisuća kn. Moji suradnici iz Poglavarstva, uvjerlili su me da je to dobar i koristan potez, da će to bit dobro za sve, i zajedno smo krenuli u ovu aktivnost..." - rekao je načelnik Jerko Roglić. Pročitajte više u nastavku ...

DJEČJI VRTIĆ 'DUGI RAT'

Dugoratski vrrtić

Tekst i snimci: Davor Grgat

Obrativši se nazočnima, ravnateljica-odgojiteljica Dječjeg vrtića, gđa Biljana Brkan je  pozdravila goste  te osnivače, kolegicu Ðurđicu Rogošić iz Omiša, kao i Milku Ivanišević, pedagogicu iz OŠ „Jesenice“, a najviše  svoje kolegice, te rekla:

"Mislim da je sve ovo napravljeno zahvaljujući našoj zajedničkoj suradnji i našoj upornosti. Nisam se pripremala za govor, i nisam imala tremu sve do sad. Ja sam se sa načelnikom dogovorila, da će baš on ukratko obavijestiti o svemu što je dosad učinjeno, šta je dosad napravljeno.

Ja se zahvaljujem svima koji su nam na bilo kakav način dali podršku, koji su nam pomogli bilo riječju, bilo novcem, bilo kakvim načinom - ja im se zahvaljujem od srca u svoje ime i ime svojih kolegica.

Želim se posebno zahvaliti ljudima koji su imali razumijevanja, imali jako veliko srce, koji su nam pomogli, koji su nam učinili donacije... Načelnik će kazati što je uložila općina, a ja moram spomenuti te ljude, jer su zbilja zavrijedili da ih spomenem prije svega, ove godine kao nikad dosad smo imali besplatne darove za djecu, što ja mislim da je vrijedno spomena. Nije to bilo nešto veliko, ali bilo je od srca i nije koštalo ni djecu ni roditelje.

Tu nam je pomogao naš dobavljač „Bros", „Orvas plus“, „Studenac“ kao i „Pilot shop“. Pored toga, Župna zajednica „Krilo“ donirala nam je za najamninu toga Vrtića za prva četiri mjeseca 2009. Veliko hvala ljudima iz tvrtke „Orbico“, koji su nam donirali auto za prijevoz hrane. A auto moramo imati jer imamo i podružnicu u Krilu, i zato je ova gesta itekako vrijedna spomena.

Također se zahvaljujem svim roditeljima, koji su na ovaj ili onaj način sudjelovali u tome. Dobili smo glazbenu liniju, DVD player, digitalni foto-aparat, mnogo tih sitnica, koje su jako vrijedne, a nije bitna vrijednost, bitna je volja.


Dugoratski vrrtić


Opet je slijedio dugotrajan aplauz nazočnih, a ravnateljica, nastavlja:

"Da ja govorim pred djecom, ne bi imala ni malo treme. Sada riječ predajem načelniku Rogliću i ujedno vam se od srca zahvaljujem. Nadam se da ćemo suradnju koju smo imali u ovih početnih par mjeseci nastaviti bar ovakvim intenzitetom.

Ja bi voljela da to bude i bolje, ali nadam se da bude bar ovako, jer za 166 djece, skrbi 14 plus dva djelatnika, a sve to ipak ovisi o pomoći i razumijevanju Općine",


Dugoratski vrrtić

kazala je ravnateljica dugoratskog vrtića Biljana Brkan. Potom se skupu obratio načelnik Općine Jerko Roglić.

"Evo, hvala za riječ. Vi ste gđo Biljana tako dobro počeli da je šteta što Vas sad prekidam. Štovane dame i gospodo, ja vas u ime Općinskog poglavarstva, u ime Općinskog vijeća kao i osobno najsrdačnije pozdravljam. Drago mi je što smo se okupili i u ovoj prilici, kao da ovakvih događanja bude što više i u ovoj godini i u idućim godinama. Nadam se, da će tako biti.

Evo, svi vi znate da je naš Vrtić do prije 7-8 mjeseci  bio u privatnim rukama, pod ingerencijom tvrtke „Čarobni pianino“, čiji je bio punih šest godina. Došlo je vrijeme da mi u Općini razmislimo što ćemo dalje. Razmišljalo se da li ga dati na natječaj i na upravljanje privatniku ili da ga mi kao općina preuzmemo u svoju nadležnost.

Ja vam moram priznati da sam bio skeptičan, ne zato što ne bi volio vrtić, nego što je to iziskivalo veća materijalna sredstva, s obzirom na naš skromni proračun. Prije smo za Vrtić izdvajali oko milijun kn godišnje, a sada do milijun i sedamsto tisuća kn. Prema toma, naša najveća stavka je Dječji vrtić.

Ali evo moji suradnici iz Poglavarstva, ovdje su svi osim gosp. Rake, su me hrabrili da je to dobar potez, da će to biti dobro za sve, i onda i ja sam se pomirio s tim, i zajedno smo krenuli u ovu aktivnost.

Poseban naglasak bih dao na članove Upravnog vijeća koji su u ovaj projekt uložili i sami sebe, i truda i rada: gosp. Joško Pavić, gđa Sanja Laušić, ali mislim i na one druge koji su pomagali, ali nisu puno komunicirali sa mnom, pa im ne znam imena.

Svima koji su na bilo koji način pridonijeli Vrtiću, od srca zahvaljujem. Naravno i gđi Biljani, koja je  dala veliki doprinos, rad i trud da se digne  ovaj Vrtić na jedan zaista  zavidan nivo. 

Evo, mi smo svi skupa obišli prostorije Vrtića, i mogu kazati da je ta zaista velika promjena na ono što je bilo ranije. Vidimo, uređena je kuhinja,  sanitarni čvor, uređen je atrij, sve su prostorije klimatizirane.  Uređena je prostorija i roba  za osoblje.

Isto tako velike stvari su napravljene i u Krilu-Jesenice, i sada kada sve to skupa vidim, drago mi je i nije mi žao ni jednu kunu, a to potvrđuje i našu spremnost da nastavimo  koliko god budemo mogli.

I na kraju bih kazao kako su u svemu ovome,  najviše dobila sama djeca, a to je u komforu  i standardu, a što i jeste najvažnije od svega ovoga", - zaključio je načelnik Općine Jerko Roglić, koji je iskoristio priliku da nazočnima čestita Dan zaljubljenih – Valentinovo.
         

Dugoratski vrrtić

Riječ je potom uzela ravnateljica Vrtića „OMIŠ“ Ðurđica Rogošić, koja je kazala:

„Ja kao bivša ravnateljica pozdravljam sve zajedno, jer ovdje  dječji vrtić i kako je Vrtić ustanova koja živi, koja raste. Ovom prilikom sam bila ravnateljica  od 1997. godine. Znači bili smo „Omiš - Dugi Rat“.

Načelniku Rogliću službeno predajem knjigu pod nazivom "90 godina Vrtića u Omišu i Dugom Ratu" čiji sam i autor.  Pet godina sam se trudila napravit tu knjigu u  kojoj imate pregled od 1917. godine na ovamo, i u kojoj je uključen naravno i Dugi Rat.

Znači od početaka Dugoga Rata, kao naše zajedničke ustanove, gdje ćete vidjeti da ste uvedeni i kao sponzori, pa vam ovom prilikom i službeno uručujem, a našoj ravnateljici gđi Biljani predajem cvijeće. Mi u biti živimo  i učimo iz dana u dan. Zahvaljujem na svemu ovome što smo ovdje vidjeli“, - kazala je gđa Rogošić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Omiš“.


Dugoratski vrrtić

Na kraju je načelnik Općine Dugi Rat vrtić i službeno proglasio otvorenim, i još jednom čestitao svim uposlenicima nan tom uspjehu, a svim prisutnima i Dan zaljubljenih – Valentinovo.

Na slikama: Detalji za vrijeme otvaranja Dječjeg vrtića "Dugi Rat".


Dugoratski vrrtić
Dugoratski vrrtić
Dugoratski vrrtić

Povezani članci

Who's Online

We have 315 guests and no members online