25. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat najavljena je za srijedu, 19.12.2018. s početkom u 18 sati, a održati će se u prostorijama općinske vijećnice. Naši dragi vijećnici raspravljati će o komunalnoj naknadi, o vrijednosti boda komunalne naknade te o komunalnom doprinosu Općine Dugi Rat, a na Dnevnom redu sjednice su i vijećnička pitanja.
DNEVNI RED
1. Usvajanje zapisnika sa 20. sjednice Općinskog vijeća održane 03. listopada 2018. godine
2. Odluka o komunalnoj naknadi Općine Dugi Rat
3. Odluka o vrijednosti boda komunalne naknade u Općini Dugi Rat
4. Odluka o komunalnom doprinosu Općine Dugi Rat
5. Vijećnička pitanja
 
24. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat najavljena je za srijedu, 5.12.2018. s početkom u 18 sati, a održati će se u prostorijama općinske vijećnice. Naši dragi vijećnici raspravljati će i proračunu općine, općinskim programima održavanja objekata i komunalne infrastrukture, programima javnih potreba u kulturi, sportu,  socijalnoj skrbi, izvršenju proračuna, planu nabave.. i svom tom jazzu... Načelnik nije "na iglama", ima stabilnu većinu, no sigurno da će mu laknuti ako se odmah, "od prve" predloženi programi i proračun općine za 2019. usvoji.  Dakle, u srijedu navečer naši dragi vijećnici čuti će izlaganje općinskih stručnih službi i potom raspravljati o točkama bogatog predloženog Dnevnog reda:

1.  Proračun Općine Dugi Rat za 2019. godinu i projekcije za 2020. i 2021. godinu
1.1. Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Dugi Rat u 2019. godini
1.2. Program održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Dugi Rat u 2019. godini
1.3. Program javnih potreba u sportu Općine Dugi Rat za 2019. godinu
1.4. Program javnih potreba u kulturi Općine Dugi Rat za 2019. godinu
1.5. Program javnih potreba u području socijalne skrbi Općine Dugi Rat za 2019. godinu
1.6. Odluka o usvajanju Proračuna Općine Dugi Rat za 2019. godinu sa projekcijama za 2020. i 2021. godinu
1.7. Odluka o izvršenju Proračuna za 2019. godinu
2. Plan nabave za 2019. godinu (materijali će biti dostavljeni tek na sjednici vijeća)
3. Usvajanje zapisnika sa 11. sjednice Općinskog vijeća održane 08. ožujka 2018.
4. Usvajanje zapisnika sa 12. sjednice Općinskog vijeća održane 27. ožujka 2018.
5. Usvajanje zapisnika sa 18. sjednice Općinskog vijeća održane 31. srpnja 2018.
6. Usvajanje zapisnika sa 19. sjednice Općinskog vijeća održane 13. rujna 2018.

PRILOG:  Programi.. općine Dugi Rat za 2019. godinu (Excel dokument, hvala Silvija!!)

Snimka sjednice osvanula je na Jubitu, možete je pogledati u nastavku članka.
Eto lijepe prilike da zavaljeni u udoban naslonjač, s dobrom bocom vina i nezdravim španjuletom ili u lijepom društvu, u dugoj zimskoj večeri u adventskom miru vašeg doma pogledate snimku 24. sjednice, proračunske sjednice, ovog saziva našeg Općinskog vijeća i saznate imamo li proračun općine za 2019., koliki je i na što će(mo) ga potrošiti?
 
23. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održala se u četvrtak, 22.11.2018. u prostorijama općinske vijećnice s početkom u 18:30 sati. Naši dragi vijećnici raspravljali su o sljedećim točkama predloženog dnevnog reda:
1. Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja zapadnog dijela obalnog pojasa naselja Duće
2. III. Izmjene Proračuna Općine Dugi Rat za 2018. godinu
3. Zaključak o prijedlogu za imenovanje suca porotnika Županijskog suda u Splitu
4. Odluka o privremenoj zabrani izvođenja radova tijekom turističke sezone na području Općine Dugi Rat u 2019. godini
5. Dopune Pravilnika o potpori učenja i studiranja nadarenih učenika i studenata Općine Dugi Rat
6. Vijećnička pitanja (Jupiii!).

Snimka sjednice općinskog vijeća je zahvaljujući neumornom Jakovu Veliću u nastavku članka, pa se slobodno okrepljeni poslije dobrog obroka lijepo zavalite u udobnu fotelju u vašem domu, ispecite kokice ili kakav lipi kolač, zamračite prostoriju, upalite laganu romantičnu glazbu, otvorite bocu nekog finog dalmatinskog vina, zagrlite najdražu/najdražeg i bezbrižno se prepustitie jedinstvenom višesatnom sineastističkom užitku koje nam donose veliki protagonisti našeg malog javnog života..
 
22. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održana je u ponedjeljak, 5.11.2018. u prostorijama općinske vijećnice. Naši dragi vijećnici su raspravljali o dvije točke predloženog dnevnog reda:
  1. Druge izmjene proračuna općine Dugi Rat za 2018. (olitga rebalans)
  2. Izmjene plana nabave za 2018.
Slobodno saznajte više, odnosno zavaljeni u udoban naslonjač s dobrom bocom vina i omiljenim španjuletom u nastavku ove tople jesenje večeri pogledajte u miru (ili u lijepom društvu) video snimku sjednice općinskog vijeća... Zapis neumornog Jakova Velića s TvDR čeka Vas u nastavku članka..
 
U ponedjeljak je u općinskoj vijećnici održana Tematska sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat na kojoj se raspraviljalo o prijedlogu grupe građana glede čvora Krilo u sklopu projekta Državne ceste D8 te su javnosti opet prezentiraana četiri (4) varijantne rješenja Luke Krilo po prijedlogu općinskog načelnika za ponovljenu javnu raspravu koja je upravo u tijeku.
Naime. skupina mještana Krila okupljena oko inicijative "Krilo, probudi se" nedavno je uputila peticiju Općinskome vijeću Općine Dugi Rat sa zahtjevom za zabranu gradnje čvora Krilo za trajektno pristanište u sklopu projekta Državna cesta D8, dionica čvor TTTS - čvor Stara Podstrana - čvor Krilo Jesenice - čvor Dugi Rat - most Cetina s pristupnim cestama.
U nastavku članka zahvaljujući neumornom foto/video radiši Jakovu Veliću pogledajte snimku tematske sjednice..
 

Konačno kreće izgradnja Vatrogasnog doma u Dugom Ratu

Na 21. sjednici općinskog vijeća Općine Dugi Rat velikom većinom glasova vijećnika (10:2) odlučeno je da se kreće s izgradnjom prve faze novog Vatrogasnog doma u Dugom Ratu. Ova faza realizirati će se sredstvima iz općinskog proračuna, a u financiranje ostalih faza dugoratski općinari i vatrogasci planiraju uključiti i druge dionike (županiju, državu, EU fondove,.). Projekt izgradnje novog vatrogasnog doma u Dugom Ratu prijavljen je i za financiranje iz EU fondova, no prostor općine Dugi Rat ne spada u nerazvijena opodručja RH, a takva imaju prednost u financiranju iz Europskog fonda za ruralni razvoj. Projektom koji konačno kreće u realizaciju dosadašnji se derutni prostor stare tvorničke zgrade, danas u vlasništvu engleskog investitora, u kojem je smješten i u kojem djeluje naš vitalni 80-godišnjak, DVD "Dalmacija" Dugi Rat, planira zamijeniti novom multifunkcionalnom zgradom po projektu omiškog arhitekta Viktora Pirovića, a čiji će jedan od korisnika, uz mještane općine i udruge, biti i DVD Dalmacija. Investicija je to s PDV-om vrijedna 9,12 milijuna kuna, a prva faza izgradnje koštati će 4 mil.kuna.
 

VIDEO: 21 sjednica Općinskog vijeća

21. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održana je u četvrtak, 18.10.2018. u prostorijama općinske vijećnice. Naši dragi vijećnici su raspravljali o točkama predloženog dnevnog reda. O kojim? Saznajte u video snimci neumornog Jakova Velića s TvDR koju možete pogledati u nastavku članka..
Za nestrpljive, na ovoj sjednici je većinom glasova vijećnika (10:2) odlučeno da se kreće s izgradnjom prve faze novog Vatrogasnog doma u Dugom Ratu. Prva faza realizirati će se sredstvima iz općinskog proračuna, a u financiranje ostalih faza dugoratski općinari i vatrogasci planiraju uključiti i druge dionike: SD županiju, državu, EU fondove,..
 

VIDEO: 20. sjednica Općinskog vijeća

20. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održana je u srijedu, 3.10.2018. u prostorijama općinske vijećnice. Naši dragi vijećnici su raspravljali o točkama predloženog dnevnog reda. O kojim? Saznajte u video snimci neumornog Jakova Velića s TvDR koju možete pogledati u nastavku članka..
 

VIDEO: 19. sjednica općinskog vijeća

19. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održana je u četvrtak, 20.9.2018. u prostorijama općinske vijećnice. Naši dragi vijećnici su raspravljali o točkama predloženog dnevnog reda. O kojim? Saznajte u video snimci neumornog Jakova Velića s TvDR koju možete pogledati u nastavku članka..
 
17. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održana je u četvrtak, 19.7.2018.  u prostorijama općinske vijećnice. U nastavku članak zahvaljujući neumornom Jakovu Veliću s TV DR možete pogledati snimku 17. sjednice općinskog vijeća. Pogledajte je i saznajte o čemu su u vaše ime raspravljali i odlučivali naši vijećnici..
 
16. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održana je u utorak, 26.6.2018. u 17 sati u prostorijama općinske vijećnice. Naši dragi vijećnici su nakon dugog vikenda raspravljali o sljedećim točkama predloženog dnevnog reda (u koji je upala i naša omiljena točka - Aktualnosti):
1. Prijedlog Odluke o V. izmjenama i dopunama odluke o donošenju Prostornog plana uređenja Općine Dugi Rat
2. Prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja obalnog pojasa naselja Dugi Rat
3. Prezentacija prijedloga Urbanističkog plana uređenja zapadnog dijela obalnog pojasa naselja Duće
4. Prijedlog Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja istočnog dijela obalnog pojasa naselja Duće + grafički prilog
5. Aktualnosti.
U nastavku članak zahvaljujući neumornom Jakovu Veliću s TV DR možete pogledati snimku 16. sjednice općinskog vijeća. Pogledajte je i saznajte o čemu su u vaše ime raspravljali i odlučivali naši vijećnici..