Najbolji učenici i studenti dobili prigodne nagrade općine Dugi Rat

Nekako mi se u kolopletu brojnih Adventskih događanja u općini Dugi Rat "izgubila s radara" večer na kojoj su tradicionalno podjeljene nagrade našim odličnim učenicima i studentima. Ove godine dodjela nagrada našoj mladosti postala je zaseban "event", odnosno nije održana u sklopu do jučer tradicionalne godišnje svečane sjednice općinskog vijeća. Šteta, ako se mene pita. Imali smo lijepi običaj u predbožićno vrijeme saznati presjek onoga što su djelatnici naše lokalne samouprave predvođene načelnikom te našim vjećnicima konkretno od lani zacrtanih planova i ostvarili, saznati nešto više o proračunu općine za Novo Lito i o tome na što će se naš novac trošiti, na koje javne stvari, koje projekte, koje programe, koje planove, koliko će se pri tom sufinacirati kultura, a koliko sport, hoće li i socijalna davanja biti izdašna kao dosad ili nešto malo manja, pa bi svi prisutni u dvorani nekadašnjeg kina "Dalmacija" lipo čestitali ili barem zapljeskali svakom našem prozvanom odličnom učeniku i studentu, pa bi poslušali što nam nova ima reći (novi) predsjednik općinskog vijeća (a i onaj "stari" bi nam sigurno volio još nešto reći), te naš načelnik, a ja bi ponajviše volio vidjeti i čuti i šeficu općinskih financija, ne samo što ju je lipo vidjeti, nego da nam kaže i koju više o Proračunu općine za 2016. Volio bih na neodržanoj svečanoj sjednici pozdraviti i sportašicu i sportaša godine, poslušati svakidašnju jadikovku najboljeg sportskog djelatnika godine, srdačno pružiti ruku našem najspremnijem vatrogascu, zahvaliti mu i njegovim kolegama i kolegicama na budnosti i oprezu, zahvaliti se javno svim našim "fanaticima" koji i u ovoj besparici i nevremenu za društveni rad i dalje daju sve najbolje od sebe (čest i svojih obitelji) u svakodnevnom radu u našim udrugama u kulturi, sportskim udrugama i sportskim klubovima koji i dalje okupljaju mladost i one vječno mlade duhom. Volio bih u after druženju s djelatnicima općinskog Vlastitog pogona nazdraviti jednom "ljutom" na svemu učinjenom u održavanju okoliša, parkova, plaža i puteva našiih malih mjesta i puteljaka poviše njih u ljetu koje je na izmaku. A kad već spominjem lito, želio bio poželiti još više uspjeha (nije da ga nije bilo) direktorici našeg turističkog ureda i "ugnjaviti" je da se još više uključi i sudjeluje u osmišljavanju i podupiranju raznih događanja u mjestima i općini jer ako se ispod ovog dijelića neba naši ljudi, MI, družimo, uživamo, zabavljamo i kulturno, sportski i rekreativno, pa i duhom, uzdižemo, e onda će to moći ovdje činiti i naši dragi gosti, a možda neki dođu i samo zbog toga, a ne samo zbog izležavanja i izgaranja na našim plažama...

SVEČANA SJEDNICA

Piše: Mladen Banović
Foto: FB Općina Dugi Rat


Eto, meni je malčice žao što smo protokolom, prezauzetošću, ljenošću ili nekim drugim svečanim izgovorom uzgubili jednu lipu večer ili predvečerje u dvorani kina Dalmacija u Dugom Ratu... pa zvala se to svečana ili novogodišnja ili adventska ili revijalna ili posebna ili javna (iako su sve takve) ili proširena... ili neka druga sjednica Općinskog Vijeća općine Dugi Rat.

Novi predsjedniče Općinskog Vijeća, predlažem da do dogodine razmislite kako će te je zvati, ali da nam je, ako je moguće, vratite!

Imali smo jedan lijepi običaj..

Povezani članci

Who's Online

We have 306 guests and no members online