Kopenhagen: Pobjeda Petre Martić

Petra MartićIako je imala set i 5-1 u drugom, tenisačica s pijeska Duća, Petra Martić, vrlo je teško, sa 6-3, 5-7, 7-5, pobijedila Rumunjku Simonu Halep u ogledu 2. kola WTA turnira u Kopenhagenu. Bio je to prvi susret dviju tenisačica rođenih 1991. godine, a trajao je čak dva sata i 49 minuta. Petra je nakon osvojenog prvog seta u drugom setu povela s 5-1. No, Rumunjka se nije predala i sa šest uzastopnih gemova je odvela meč u treći set ...


WTA KOPENHAGEN

Teška pobjeda Petre Martić

Izvor: DalmacijaNews.com

U trećem setu je Martić opet bolje krenula, imala je 2-0 i 3-1, ali se Rumunjka još jednom vratila, te je s tri uzastopna gema povela s 4-3.  Petra je kod 4-4 propustila tri break-lopte, ali je kod 5-5 oduzela servis Simoni Halep, te odservirala za pobjedu.

Da će to biti čudan meč, pokazao je već prvi servis-gem Rumunjke, u kojem Dućanka nije iskoristila niti jednu od sedam break-lopti! Martić je ukupno u meču realizirala 6 break-lopti od 21 prilike, a Halep 5 od 14. Svejedno, hrvatska tenisačica, trenutno 112. na svjetskoj rang-ljestvici, oduzela servis je Halep u osmom gemu, a nakon toga iskoristila servis za prvi set.

U četvrtfinalu će Petra igrati protiv Ukrajinke Alone Bondarenko, nekoć 19., a danas tek 114. tenisačice svijeta.

petra martić 

Povezani članci

Who's Online

We have 99 guests and no members online