Budimpešta: Petra Martić u četvrtfinalu

Petra Martić nastavlja s odličnim igrama na WTA turniru u Budimpešti. Nakon pobjede u prvom kolu protiv 47. igračice svijeta Lucije Safarove, u drugom je kolu za sat i 35 minuta sa 6:3, 6:2 pobijedila 88. tenisačicu svijeta, Ukrajiniku Mariju Korjicevu! Hrvatska tenisačica stalno je napadala servis Ukrajinke. Na njezinom drugom srvisu osvojila je čak 71, a na prvom 41 posto poena. U svakom svom gemu Korjiceva se mučila, a Martićka je iskoristila četiri break lopte za, na koncu, laganu pobjedu...

WTA BUDIMPEŠTA TENISAČICA IZ DUĆA U 2. KOLU BOLJA OD UKRAJINKE KORJICEVE

Martić u četvrtfinalu

Piše: P. S. / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Računajući i susret prvog kola tenisačica iz Duća u Budimpešti je zadnja tri seta odigrala impresivno: 6:0, 6:3, 6:2. Ni u dva meča kvalifikacija nije izgubila ni jedan set.

Petru Martić očekuje drugo WTA Četvrtfinale u karijeri

Ovo je njezin drugi četvrtfinale na nekom WTA turniru u karijeri, lani je jednako daleko stigla u Portorožu. Sada je i na samo jednu pobjedu od obrane 130 bodova koliko je u ovome tjednu lani osvojila na ITF turniru u Zagrebu.

Ukoliko se plasira u polufinale, Budimpešta će joj donijeti 146 bodova čime bi za 16 "prebacila" Zagreb. Bio bi to ogroman posao za hrvatsku tenisačicu i novi korak prema društvu sto najboljih tenisačica na svijetu kojemu već sada, sa osamnaest godina, definitivno pripada.

Povezani članci

Who's Online

We have 158 guests and no members online