Petra Martić: Nakon tenisa slijede, školske obveze

Da tenis nije samo izmjena udaraca i neprestana putovanja s jednog kontinenta na drugi potvrdio je to i jučerašnji susret s Petrom Martić u Hotelu Lucija u Portorožu. Hrvatska tenisačica sjedila je u fotelji u predvorju, u ušima su bile slušalice, a na koljenima laptop. - Ne, ne dopisujem se s prijateljima - odgovorila je na prvo naše pitanje Martić. Njezin jutarnji kompjuterski angažman bio je također dio WTA ciklusa. - Ovo sam zapravo u školi. Moram određeno vrijeme uložiti za ispite i lekcije koje zahtijeva WTA Tour - rekla nam je tenisačica. Riječ je o itekako ozbiljnom poslu čije zanemarivanje ima jako teške posljedice ...

TENISKA SVAKODNEVICA NE SASTOJI SE SAMO OD NEPRESTANIH PUTOVANJA I BESKONAČNOG UDARANJA LOPTICE

Petra Martić u školi: ispiti ili suspenzija!

Ako se na vrijeme ne obavi ono što od novih igračica zahtijeva WTA Tour kazna može biti 25.000 eura, kao i šestomjesečna suspenzija


Piše:  Pero Smolčić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Na ekranu se pojavljuje sve i svašta. Gradivo nije pretjerano zahtjevno, ali ga Petra Martić u Portorožuse nikako ne smije olako shvatiti.

- Upozoravaju nas na način ponašanja na turnirima, kako pozvati fizioterapeuta, što, gdje, kada i kako smijemo tijekom turnira komunicirati s trenerima. Učimo i niz drugih stvari kako se ophoditi na turnirima - prenijela nam je dio lekcija tenisačica rodom iz Duća.

Riječ je o itekako ozbiljnom poslu čije zanemarivanje ima jako teške posljedice.

- Ukoliko se to ne obavi na vrijeme, prijeti se kaznama i od 25.000 eura te šestomjesečnim suspenzijama - otkrila nam je Petrina majka Sandra.

Stoga je Petra uprla iz sve snage da se riješi školskih briga. - Riječ je o programu samo za nove tenisačice na WTA Touru. Kada jednom to savladam više neću morati polagati testove. Jedva čekam - nasmijala se igračica koja je u ponedjeljak uspješno prošla prvo kolo WTA turnira u Portorožu.

Pobijedila je Njemicu Kristinu Barrois i jučer je tijekom učenja čekala da sazna ime današnje protivnice.

- Neću gledati meč (čekala je pobjednicu susreta Anabel Medina Garrigues - Vesna Manasieva, nap. a.), ostavila sam svom treneru (Zoltan Kuharsky) da prouči protivnicu - rekla nam je hrvatska reprezentativka.

Današnjom pobjedom obranila bi lanjski četvrtfinale i bio to Petrin novi veliki korak prema ulasku u Top 100. Igru za to društvo sigurno ima, potvrdila je to uvjerljivom pobjedom protiv 67. igračice svijeta u prvom kolu Portoroža. Njezin ulazak u ‘stotku’ samo je pitanje vremena.

Povezani članci

Who's Online

We have 280 guests and no members online