Petra Martić: Sada mi je otvoren put među stotinu najboljih

Petra MartićPetra Martić u protekla je tri tjedna odradila ogroman posao. Prijetio joj je veliki pad na WTA listi jer je branila čak 190 bodova osvojenih lani na turnirima u Zagrebu i Portorožu. Bez njih bi se opet vratila negdje oko 200. mjesta na svijetu. - Bilo je puno pritiska kojega sam sama sebi stvorila oko te obrane. I prije toga nisam baš dobro igrala, ispala sam u prvom kolu na nekim ITF turnirima, a na kraju je ispalo dobro, skoro sam sve obranila - zadovoljno je ustvrdila Martić u razgovoru s Perom Smolčićem, novinarom Slobodne Dalmacije ...

HRVATSKA TENISAČICA JE NAKON ODLIČNE MINI WTA TURNEJE UDARILA TEMELJE ZA NOVI NAPREDAK

Sada mi je otvoren put među stotinu najboljih

Dok igram dobro i  pobjeđujem, ne žalim se. Osim toga, nije dosadno jer stalno mijenjam lokacije - kaže o napornim putovanjima Petra Martić koja će na kratki odmor pa u SAD


Piše: Pero Smolčić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Do ožujka ne brani ništa

Bodove za pokrivanje lanjskog 'utrška' krenula je tražiti na tri WTA turnira u nizu. - Počelo je odlično, u Petra Martić zadovoljna je uspješnom serijom turniraBudimpešti sam prošla kvalifikacije i ušla u četvrtfinale, potom sam u Pragu odmah dan nakon poraza u Mađarskoj počela igrati kvalifikacije, prošla tri kola, ali sam onda ispala u prvom kolu glavnog turnira - prepričala je hrvatska tenisačica.

Petra Martić zadovoljna je uspješnom serijom turnira

Kada se tome doda i četvrtfinale Portoroža u proteklom tjednu, priča izgleda sasvim dobro. - Ovo mi je najduža turneja na ovako jakim turnirima do sada. Bilo je dosta naporno, odigrala sam puno mečeva, ali jako sam zadovoljna kad pogledam unatrag.

Sada, zapravo, do ožujka iduće godine ne brani gotovo ništa. - Da. Otvoren mi je put u Top 100 - nasmijala se.

U Portorožu je odigrala dva jako dobra meča, no pro-
tiv 38. tenisačice svijeta, Talijanke Sare Errani nije mogla pronaći pravi lijek.

- Treba mi još malo mečeva protiv takvih igračica koje ne igraju tipični ženski tenis. I mnoge bolje rangirane tenisačice muče se protiv nje. No, pobijedila sam top 100 igrači ce, ostvarila sam i prvu pobjedu nad igračicon i iz top 50 (Lu cie Safarova, nap. a.), nije loše. Ipak, ima još mjesta za napredak i stoga se jako radujem idućim turnirima.

Jedno od 'mjesta za napredak' svakako je servis. - U zadnje vrijeme nikako da pronađem taj servis. Postotak prvog mi je stalno loš. Ra dim na treningu, nešto smo mijenjali i dok treniram ide solidno, ali još nije proradio u meču - konstatirala je Petra Martić.


Treba popraviti servis

Njezina protivnica u četvrtfinalu Portoroža je, primjerice, imala 83 posto prvog servisa. - Da, a ja nikako da pređem preko 50 posto.

Sada slijedi kratki odmor. - Idem u Pulu gdje žive dvije majčine sestre i mali rođak. Jedna se udala, druga je s momkom. Potom, put u Ameriku. Trebala bih igrati New Haven, ali ne znam još jesam li unutra. Ako ne, onda vjerojatno odmah US Open.

Godina je naporna, puno je putovanja. - Dok igram dobro i pobjeđujem, ne žalim se. Osim toga, nije dosadno jer stalno mijenjam lokacije. Nije da sam u jednome gradu pa mi dosadi. Uvijek se događa nešto novo.

Već godinu dana Petra ima iznajmljen stan u Budimpešti. - Tamo stanujem dijelom godine sa slovenskom tenisačicom Polonom Hercog. Trener nam je Mađar Zoltan Kuharsky pa tamo radimo s njim. Stan je odličan, u bloku zgrada između kojih je puno zelenila. Ne provodim, doduše, puno vremena u Budimpešti, ali stvarno je lijepo.


Rukomet ni slučajno

Majka Sandra, bivša rukometašica, kćer je pokušala uvesti u svijet tog loptačkog sporta. - Nikad to kod mene nije prošlo. Sa četiri godine me odvela na teniske terene u Stobreču i to je bilo to. Ljubav na prvi pogled. Tamo sam trenirala prvih godinu i pol dana, a potom se prebacila u Split. Sada u Splitu radim s Vedranom Martićem - kazala je Petra.


Dvije jabuke 200 dolara!

Rijetko Petra Martić u inozemstvo putuje bez jabuka. No, da to inače bezazleno voće krije i velike opasnosti osjetila je u Novom Zelandu. - Ajme! Iskreno, nisam znala da su mi te dvije jabuke ostale u torbi. U Novi Zeland se ne smije unositi voće, a kada su mi otkrili dvije jabuke, naplatili su mi svaku po 100 dolara. Dobro ću to zapamtiti - nasmijala se Petra.

Povezani članci

Who's Online

We have 161 guests and no members online