Orkan i Split osvojili prva mjesta na turniru na otoku Visu

mlade nade Orkana najbolje na turniru na VisuMladi talenti Orkana i Splita osvajači su nogometnog turnira "Sveti Juraj", koji se tradicionalno održava na otoku Visu. Orkan je u finalu 1997. godišta svladao Adriatic sa 3:0, a momčad trenera Duška Ivetića prezentacijom je pobrala sve komplimente, pa su i pojedinačni trofeji otišli u Dugi Rat. Najboljim igračem proglašen je Marko Balić, a strijelcem Dominik Jerončić. Najbolji vratar bio je Dino Šimić, čuvar mreže Adriatica..., piše DalmacijaNews ...


MLADI TALENTI

Orkan i Split osvojili prva mjesta na turniru na otoku Visu

Piše: B.D. / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews.com


Mnogo dramatičnije bilo je u finalu 2000. godišta, gdje su se sastali Split i Hajduk. "Bijeli" su vodili sa 2:1, ali je na koncu sastav "crvenih" slavio sa 4:3 i pobjednički pokal odnio u Park mladeži.

Ovdje valja napomenuti da je momčad Ante Šećera godište 2001., a u svojim je redovima imala i najboljeg vratara - Svena Vojnovića. Najbolji igrač bio je Bruno Delić iz RNK Splita, dok je pokal namijenjen najboljem strijelcu pripao njegovu klupskom kolegi Josipu Brdaru.

Valja još izdvojiti i dopadljivu prezentaciju Uranije iz Baške Vode, koja je na koncu uzela treće mjesto.

Organizacija turnira bila je na visokoj razini, a opuštajući otočni ambijent kao da je djelovao na sve ekipe i trenere, pa ne pamtimo kad smo zadnji put gledali natjecanje u kojemu je sve proteklo u potpuno prijateljskom tonu, bez ikakvih dobacivanja sucima i ostalim službenim osobama, pa makar se radilo i o dramatičnim završnicama u knock-out fazi.

mlade nade Orkana najbolje na turniru na Visu
  Pobjednička ekipa - NK Orkan iz Dugog Rata

Povezani članci

Who's Online

We have 452 guests and no members online