NK Orkan dobiva poslovnog partnera?

NK OrkanJadranko Vladušić, Argentinac hrvatskih korijena, početkom idućega tjedna trebao bi postati poslovni partner Nogometnog kluba "Orkan" iz Dugoga Rata. O vlasništvu je sada teško govoriti jer pretvorba "Orkana" nije još ni na vidiku, no partnerstvo s mladim poduzetnikom, 29-godišnjim Vladušićem, prvi je korak prema ulasku privatnoga kapitala u klub star 95 ljeta, koji već godinama tavori u sredini četvrtoligaške ljestvice. - Da, jako smo blizu dogovora o suradnji, praktično smo sve detalje već uglavili, pa vjerujem da će i potpisi na ugovor uslijediti za nekoliko dana - kaže nam Vladušić.. Neslužbeno saznajemo kako je potpisivanje ugovora s Vladušićem stvar formalnosti i kako će prvi potez “poslovnog partnera" iz Argentine biti uređenje pomoćnog igrališta Orkana ...

NK Orkan dobiva poslovnog partnera?

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


O novcu, odnosno o načinu na koji gaje zaradio i o iznosima koje će “Orkanu“ davati, Vladušić ne želi pričati. Draže mu je, i to na besprijekornom hrvatskom jeziku, držati se tematike koja u Dalmaciji provjereno pali.

NK Orkan- Živim u Zagrebu, a otkako sam prije osam godina iz Argentine došao u Hrvatsku, sanjam dan kada ću se vratiti u kraj svojih predaka. Znate, moj dida je iz Srinjina i strašno je bio vezan za Dugi Rat, pa sam tako i ja odlučio da baš u Dugome Ratu uložim novac i pomognem klubu o kojemu mi je dida često pričao - veli Vladušić.

Nije, naravno, mladi Jadranko u Dugi Rat došao vođen tek patriotskom romantikom. Ipak je on, kako objašnjava, prije svega biznismen.

- Kad potpišemo ugovor, možemo o svemu razgovarati, sada ću vam samo reći da planiram “Orkan“ uvesti u viši rang natjecanja, dok povrat uloženog novca očekujem kroz dio zarade od prodaje igrača - ističe Vladušić, koji dobro zna da je “Orkanova“ škola nogometa nadaleko poznata i da su, spomenimo samo dvojicu, Tomislav Erceg i Tonči Gabrić, kao novovjeke Hajdukove legende, fetivi orkanaši.

U klubu, za sada, mudro šute. Čekaju da prođe Izborna skupština, te da Josip Tomić, kao jedini kandidat, ponovno bude izabran za predsjednika. Tomić je, naime, bio glavni pregovarač s Vladušićem, te je upućen u sve detalje dogovora o poslovnoj suradnji.


Uređenje igraliišta

- Ajde, neka, baš lipo od “Slobodne" šta se i “Orkana“ sitila. Problem je samo šta van je ne smin ništa reć dok sve ne bude gotovo. Prvo me skupštinari moraju izabrat za predsjednika, a posli toga moran ponovo sist s gospodinon Vladušićen i još jedanput proć cili ugovor da vidimo jesmo li se sve razumili - brani se Tomić.

Neslužbeno, međutim, saznajemo kako je potpisivanje ugovora s Vladušićem stvar formalnosti i kako će prvi potez “poslovnog partnera" iz Argentine biti uređenje pomoćnog igrališta.

Ugovor će biti potpisan na jednu probnu godinu s mogućim produljenjem na još tri sezone, a posebno je znimljivo što u jednoj od stavki stoji kako će u prvoj godini suradnje, a možda i poslije ako ga poljubi rezultat, trener prve momčadi biti Jadrankov otac Antonio Esteban Vladušić.

Dalmatinskom nogometnom puku (ne)poznat kao kratkotrajni trener “Neretve“iz Metkovića, ali i otac četvorice sinova kojima je od 2005., kada su prvi put dotakli hrvatsku obalu, pokušavao pronaći klub dostojan njihova talenta.

teren Orkana

Nije, nažalost, uspio. Najmlađi sin teško se ozlijedio, dva blizanca su se pronašla u manekenskim vodama, a Jadranka iz naše priče moglo se vidjeti pred svlačionicama Dinama, Belupa, Rijeke i Orijenta.


Donosim financijsku stabilnost

Odavno ne igram, ali sam poslom ostao vezan uz nogomet, te mislim da upravo u "Orkanu" mogu pokrenuti pozitivnu priču. Dugoraćani me se, pri tome, ne moraju bojati, ne želim biti vlasnik, nego partner koji će klubu donijeti stabilniju novčanu situaciju i veći profesionalizam - zaključuje Jadranko Vladušić.

Povezani članci

Who's Online

We have 163 guests and no members online