Omiš i Orkan sljedeće godine susjedski derbi igrati će u 1.ŽNL

Posljednjim porazom od Vala u Kaštelima, ali i već prethodno donesenom odlukom o izbacivanju NK Splita u 3. ligu (kao i oduzetim bodom usred sezone), postalo je jasno da nogometni klub Omiš ne može dohvatiti spasonosnu 13. poziciju koja bi nam osigurala ostanak u ligi. Tako je, nažalost, prekinut gotovo nestvaran niz od 98 godina natjecanja u 3. HNL - jug i od sljedeće sezone se natječemo u 1. županijskoj nogometnoj ligi, odnosno, 4. ligi. Klub za 2 godine slavi 100. rođendan i premda se do 2019. godine stignemo vratiti u trećeligaško društvo, vjerujem da nije bilo osobe u klubu, oko kluba ili običnog simpatizera kluba koji nije želio slaviti 100. rođendan NK Omiša koji nikada nije ispao iz lige. Sada to više nije moguće, ali grad na ušću Cetine, grad gusara, nepokoren kroz povijest, učinit će sve da svom gradu ponovno vrati i onaj kult nepobjedivosti na svom stadionu "Anđelko Marušić Ferata", svojevremeno zvanim "Ribnjakom", kakav smo imali kroz duge godine naše povijesti..., piše Ivan Vulić, dugogodišnji kroničar svih nogometnih događanja na Ribnjaku u svom (oproštajnom?) osvrtu na Facebook stranicama NK Omiša..

SLJEDEĆE GODINE - 1. ŽNL

Piše: Ivan Vulić
Izvor: FB stranica NK Omiš


Ispadanje Omiša iz lige označit će i kraj jedne druge ere, moje osobne. Pošto su sva natjecanja ispod 3. HNL amaterskog karaktera, od sljedeće sezone više neće biti članaka s utakmica NK Omiša u Slobodnoj Dalmaciji i Sportskim novostima. To, u prijevodu, znači da nakon 7 godina koje su proletjele poput hladne kanjonske bure na stadionu na kojem su se godinama, neki i desetljećima, kisnili i smrzavali svi fanovi i simpatizeri NK Omiša zajedno s igračima, tome sada dolazi kraj... Ali samo po obavezi.

Kao što često znam reći, kao dijete sam prošao sve kategorije kluba bez da sam ikada zapravo bio nogometaš. Odgledao sam nevjerojatan broj utakmica tijekom svojih 26. godina života. Bio sam na tribinama kada smo se borili za ostanak, bio sam na tribinama i kada smo se borili za titulu prvaka. I sve godine između. Bio sam i "dobavljač baluna" kad god sam mogao i još uvijek se sijećam tog osjećaja dok kao malo dite promatraš utakmicu iz "prvog reda" i te fascinacije kao da gledaš ligu prvaka, a ne dalmatinski nogomet. Čak sam i žene znao dovoditi pod tribine stadiona kao tinejdžer (haha), i sve to prije nego sam postao "novinar" i otkada je cijela ova priča tek počela. S obzirom na sve navedeno, jasno je da će spone koje me vežu s ovim klubom ostat snažne još dugi niz godina, možda i zauvijek.

Nekima ovo možda i nije emotivan trenutak, možda će neki ljudi pronaći i financijske ili slične argumente za nazvati ovo ispadanje iz lige nečim pozitivnim, ali jedna stvar je sigurna: Ako čitaš članak o Omiševom ispadanju u 4. ligu i smatraš se istinskim ljubiteljem kluba i svoga grada, onda je ovo za tebe tužan trenutak. Da ćemo se vratiti - u to nitko ne sumnja. Dugujemo to svojim slavnim precima i stoljetnoj prošlosti kluba koji je 1919. nazvan imenom "Komita", imenom nadjenutim s ponosom koje označava borbu za samostalnost protiv ondašnjih Austro - Ugarskih okupatora.

Za kraj vas ostavljam s linkom na dokument o povijesti NK Omiša od 14 stranica koji su povodom 90. rođendana kluba sastavili Mateo Pezo i Ante Novaković.

Vidjet ćemo se još u posljednjem kolu sljedeću subotu. Zdravi i veseli bili,


Ivan Vulić, admin facebook stranice NK Omiš i sportski dopisnik za područje Omiša (SN i SD)

Povezani članci

Who's Online

We have 231 guests and no members online