Razgovor s Antoniom Borićem, trenerom prve momčadi Orkana

Ekipa iz NK Orkan Dugi Rat pred početak nove nogometne sezone donosi razgovor s Antoniom Borićem, trenerom prve momčadi Orkana.
Generalije novog trenera Orkana su lokalnim sportskim zanesenjacima, a pogotovo ljubiteljima baluna, manje-više poznate. Antonio Borić. Dućanin. 40 god. Sritno oženjen.  Dvoje dice (zasad). Po zanimanju dipl.oec. Po zvanju nastavnik u Srednjoj Komercijalnoj školi u Splitu. Nogometni trener s UEFA A licencom. Igrački staž mu je veći nego nekim kibicerima radni. NK Omiš 11 seniorskih sezona. Trenerski staž: 2 sezone pomoćnik u Omišu - seniori; 2 god. Omiš - juniori; 1 god. Stobreč- pioniri, 1/2 god. Split - kadeti i 1/2 god . Orkan - kadeti.
Razgovor s Antoniom Borićem, trenerom prve momčadi NK Orkana je u nastavku članka. Uživajte..

Izvor: NK Orkan Dugi Rat

ORkan

Vaš komentar na trenutno stanje u klubu pošto steupoznati sa mlašim kategorijama kluba te sad i prve momčadi.

Stanje u klubu kao više-manje i u drugim amaterskim klubovima, u pojedinim generacijama problem brojnosti djece, infrastruktura je u nekom prosjeku, posjedujemo box s umjetnom travom što olakšava rad, možda još malo svlačionice i prostorije ali i to je u radu tako da se očekuje u budućnosti jedna dobra generacija koju bi trebalo izgurati i obavezno ići u viši rang natjecanja kako bi popularizirali rad i upis djece.


Vaš cilj na kormilu prve momčadi Orkana, te osobni cilj kao trenera?

Cilj za prvu sezonu svakako stabilizacija momčadi u smislu da se da više prilike mlađim igračima koji će nadam se tu priliku iskoristiti. Ekipa ima jednu kvalitetnu grupu starijih igrača i dobrih momaka karakterno tako da se nadam da će ih ovi mlađi znati iskoristiti na najbolji mogući način. Za mene kao trenera bi to bilo najveće zadovoljstvo da izbacimo dva-tri momka koja će ići dalje i napraviti nešto u životu u nogometnom smislu. Sad hoćemo li biti peti, osmi ili deseti to mi je manje važno.

Ponavljam, najvažnije mi je razvoj igrača pogotovo mlađih i nadam se uspostavi jedne lijepe igre i da nam dođe malo više ljudi pogledat koju utakmicu.


Da li ste zadovoljni s odrađenim pripremama

Pripreme za sada idu dobro, skupljamo se "u hodu", ali tako je to i u drugim manjim sredinama, ljeto je pa momci rade i nastoje skupiti štogod za zimnicu, nije im za zamjeriti. Kadar je zasada u fazi popunjavanja, neki momci su na brodovima i oni će se priključiti početkom natjecateljske sezone ali dok ih nema popunjavamo se kako možemo, na treninzima ima jedna dobra grupa momaka koji rade dobro, sigurno da bi rad bio i bolji da imamo dvije ekipe ali što je tu je, radimo s onim što imamo.


Molimo Vaš komentar na trenutni igrački kadar. Uz posjedovanje plemenitog veznjaka Grizelja te golgetera Šarića može li se sanjariti neki bolji rezultat?

Kao što sam rekao kadar trenutni je spoj jedne dobre i karakterne grupe starijih igrača; Grizelja, Mandurića, Grubiše, Šarića, Volodera i ovih mlađih koji nadolaze te se iskreno nadam da ćemo napraviti jedan dobar mix iskustva i mladosti kako bi se dobro nosili sa zahtjevima natjecanja.


Koja vam je željena formacija te igra Orkan?

Od formacija osobno preferiram 4-4-2 u rombu, nekako mi je geometrijski najdraža ali svaki trener zna da su želje jedno a mogućnosti drugo. U sastavljanju moraš poći od profila igrača koje imaš pa zasada radimo na treninzima neke druge formacije ali ne robujemo tome, njavažnija je ona u kojoj se igrači dobro osjećaju i koja donosi rezultata.


Vaš komentar na jačinu 1.ŽNL.

1.ŽNL je ove godine izuzetno jaka, došli su bivši drugoligaši Imotski i Primorac Stobreč, tu su uvijek ambiciozni Zmaj Makarska, Omiš, GOŠK, Omladinac... Čini mi se da je liga možda i najjača po kvaliteti u zadnjih desetak godina, ali što je tu je, moramo se boriti.


Hajduk - Dinamo, Orkan - Omiš, koji vam je derbi draži, te za koga su Dućani? Prave ili plave?

Orkan - Omiš je za ljude s ovog područja uvik bio najdraži derbi. Pa ja se sićan ko dite derbija iz mislim 89/90. u Omišu, bio sam dite od 10 godina, tek počeo trenirati. Ribnjak je bio pun, zapadna tribina kao sada na reprezantaciji, pirotehmika, konfeti, ludilo. To neću zaboravit za cili život. Koliko se sićan završilo je 1-1. Čini mi se da je Tomo Erceg zabio za Orkana, a ne sićan se ko za Omiša.

Moji Dućani su uvik bili Orkanovci ali već s mojom generacijom se pribaca polako težište prema Omišu. Mislim da je razlog tomu srednja škola jer smo većina išli u Omiš u školu pa se kao dite vežeš za ekipu a poslije se to samo povećavalo i sada većina Dućana igra u Omiša. Sad je još došla i dvorana i to je normalan tijek stvari, nije roditeljima za zamirit.


I na kraju, poruka navijačima te simpatizerima uči povratka dragog nam Orkana na terene prve lige Splitsko-dalmatinske županije..

Za kraj neka poruka; nadamo se da ćemo uspit složiti dobru ekipu koja će privući pokojeg gledatelja prvenstveno poštenim odnosom prema dresu kojeg momci nose i čuvanju obraza i digniteta svoga mista. Ako uspijemo uz to postić i lipu igru koja bi izbacila kojeg momka, bili bi više nego zadovoljni!