Duje Vuković objavio kraj vratarske karijere

Ante i Duje Vuković

Prije pola godine od naganjanja baluna po dalmatinskim nogometnim travnjacima oprostio se Jure Žilić, a nije trebalo dugo čekati da rukavice o klin stavi još jedna legenda s ovih balunjerskih prostora - Duje Vuković. Što naš Orkan, a što Omiš, ovo podneblje uvijek je bogato pridonosilo nogometnim "ikonama". Spomenimo samo ove među posljednjima, Tonči Žilić, Tomislav Erceg, Ante i Frane Vitaić, pa Mate Bilić, Ivica Križanac, Ivan Perišić,.. O njima se priča, za njih zna cijela Hrvatska, dok ovakve poput stasitog Dućanina Duje Vukovića zna "samo" nogometna Dalmacija i oni uglavnom odlaze u dućki suton u tišini, bez reprezentacije u gostima i velikih oproštaja i govorancija, makar su 'kosti ostavili' u klubu, na travnjacima, asfaltu i parketima diljem Dalmacije.
- Kao dijete sam počeo dvije sezone u Omišu i šest mjeseci u Orkanu, a onda sam prešao u Hajduk. Na Poljudu sam proveo tri sezone, dvije kadetske i jednu juniorsku. Konkurencija je bila žestoka, Vedran Runje i Dragan Stojkić, obojica vrhunski vratari moje generacije. S Poljuda sam prešao u Primorac iz Stobreča. Zadnju prvoligašku sezonu Primorca sam bio rezerva Zoranu Varvodiću, imam jedan službeni nastup protiv Šibenika. Nakon ispadanja sam u 1. B ligi branio standardno. Nisam sa 17 godina 'imao glavu', za razliku od, primjerice, Runje. On je kao tinejdžer razmišljao kao ja sa 30 godina. Zato je i uspio. To imaš ili nemaš. Netko sazrije kasnije... - počeo je priču s početka karijere Duje Vuković koji je branio ove sezone za NK Omiš s pune 44 godine.
Nakon Stobreča ga je put vodio u Imotski i Mladost Proložac, ali bitan trag je ostavio u Zmaju, Jadranu Tučepi i, naravno, Omišu, gdje je proveo najveći dio karijere. Duje je branio veliki i mali nogomet, a sada trenira čuvare mreže u futsalu, ali i na velikom travnjaku Omiša. Priču o Duji pročitajte na stranicama Dalmatinskog portala.

DUJE VUKOVIĆ :

Sretno, sine, sad dolazi tvoje vrijeme!

Foto: Veljko Martinović
Izvor: Dalmatinski portal

Mladi, 16-godišnji Ante Vuković prošle je godine branio za kadete i juniore Omiša. Antino vrijeme tek dolazi..

Ante i Duje Vuković

- Mogu mu samo poželjeti sreću. Ima glavu i volju, a tehnički je daleko ispred mene - kazao je ponosni ćaća Duje na pijesku Duća.

Ante i Duje Vuković

Povezani članci

Who's Online

We have 146 guests and no members online