Mladi napadač iz Dugog Rata oduševljava u četvrtoj ligi

Ivan ŠarićU prvih pet kola Četvrte lige Jug nogometaši Orkana zabili su za njih skromnih pet pogodaka, ali je “buletu” platio Gusar iz Komina. U ogledu šestoga kola Orkan je s nevjerojatnih 9:1 iz Dugog Rata ispratio novake u ligi, pomeo “gusare”, a igrač susreta bio je četverostruki strijelac Ivan Šarić. Najljepši je bio prvi pogodak talentiranog 18-godišnjeg napadača nakon varke kojom je prevario čuvara. - Uz malo više spretnosti i sreće mogli smo im zabiti još devet pogodaka. Prije prvenstva svrstavali su nas u favorite, ali trebalo nam je vremena da se momčad s mnogo novih igrača uklopi. Izlazimo iz krize i momčad i ja. Vjerujem kako ćemo se s dvije-tri uzastopne pobjede potpuno primaknuti vrhu - rekao je Šarić, član petoplasiranog Orkana koji sedam bodova zaostaje za liderom Croatijom ...

ČUDO IZ DUGOPOLJA - ORKAN NA POLA STRANE U SLOBODNOJ!

Napadač iz Dugog Rata oduševljava u četvrtoj ligi

‘Rekli su mi iz Hajduka da će mi se javiti nakon što sam prošloga ljeta bio deset dana na probi, ali od tada od njih ni traga, ni glasa’, kaže vidno razočarani Šarić

Piše: Frane Vulas / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

Najbolje osobine Ivana Šarića su brzina i primanje baluna u “for”, dok i sam priznaje kako još mora raditi na skok igri. Uzor mu je Zlatan Ibrahimović, napadač Intera čiji je poraz u gradskome derbiju s Milanom gledao na televiziji u nedjelju navečer.

Ivan Šarić

- Sve je išlo na njega, ali ne može Ibrahimović sam. Nema kruva u preskakanju igre. Tako smo i mi igrali, ali sada u momčadi imamo Juru Žilića, igrača koji nas svojim iskustvom podučava da što više igramo kombinatorno.

Iskusni Jure Žilić, godinama jedan od najboljih strijelca Dalmacije koji je dio karijere proveo i u inozemstvu, Šariću i suigračima na travnjaku pruža veliku pomoć u nogometnom sazrijevanju.

- Mnogo mi pomaže savjetima, Žilić je najbolji primjer jer uvijek daje dvjesto posto. Čak me nedavno prozvao svojim nasljednikom!

Šarić se nogometom počeo baviti kasno, s 14 godina kada ga je “otkrio” trener pionira Tiho Trogrlić, ali je već dvije godine član prve momčadi Orkana.

Prošloga ljeta je desetak dana proveo u Hajduku. Trebao je s juniorima na Kvarnersku rivijeru, ali ga iz škole (op.a. instalator grijanja i klima uređaja) nisu pustili.

- Rekli su mi iz Hajduka kako će mi se javiti. U međuvremenu je otišao Tomislav Erceg (također Dugoraćanin, op.a.), a od tada ni traga ni glasa - rekao je razočarani Šarić koji je u travnju s juniorima stobrečkoga Primorca bio na turniru u Stuttgartu.

U Orkanu trenira četiri puta tjedno kad mu je škola ujutro, a kada na nastavu ide poslijepodne individualno radi u Omišu s Brankom Šušnjarom. Kako kaže od igranja nogometa još ne zarađuje.

- Bilo je govora kako će nas mlađe plaćati po treninzima. Još ni kune nisam zaradio od nogometa, ali nema veze. Nama mladima novac nije bitan - zaključio je Šarić.

Ivan Šarić

Priželjkujem 15 golova

Do ogleda s Gusarom Šarić je zabio samo jednom, a sada je učinak povećao za 400 posto i na vrhu liste strijelaca lige se izjednačio sa suigračem Jurom Žilićem i Antom Ćapinom iz Croatije. Do konca polusezone sniva brojku od 15 pogodaka na svom kontu.

- Mislim kako treba uvijek težiti napretku, ali i biti realan. Približim li se brojci od 15 pogodaka bit ću zadovoljan - priželjkuje Šarić.


U Hajduk, pa može i Poljska

Osim u Hajduku Šarić bi volio jednoga dana igrati i u inozemstvu. Zanimljiva je lista liga u kojima se vidi.

- Bio bih zadovoljan igranjem u slabijim klubovima Prve njemačke lige ili u Drugoj ligi. Ne bi bilo loše ni igrati u prvoj rumunjskoj ili poljskoj ligi, kvaliteta liga u tim zemljama sve je veća - rekao je Šarić koji se za Rumunjsku zainteresirao na primjeru još jednog orkanovca Frane Vitaića, nogometaša Otelula iz Galatija.

Povezani članci

Who's Online

We have 286 guests and no members online