NK Orkan - NK Croatia 4:3

NK Orkanivan šarićNK ORKAN - NK CROATIA  4:3. Vrlo dobra i uzbudljiva utakmica odigrana je danas u Dugom Ratu na terenu SRC "Dalmacija". Lijepo vrijeme i skoro pa derbi lige (igrao je treći protiv drugog na tablici) na tribine su privukli navijače u nešto većem broju nego obično. No od svih njih najviše se čuo jedan, za kojeg bih se usudio reći da je, uz igrače Orkana na terenu, svojim bodrenjem uspio podići nakon dva brza pogotka gostiju malo uzdrmanu domaću momčad. Nakon vodstva od 3:1 (Šarić, J.Žilić 2) igra Orkana je malo pala što su na najbolji način iskoristili igrači vrlo dobre Croatije. Orkan je i dalje prijetio preko iznimno raspoloženog i borbenog Ivana Šarića, za kojeg danas ni jedna lopta nije bila izgubljena, pa do najraspoloženijeg golgetera Dalmacije Jure Žilića koji je bio "strah i trepet" na lijevoj strani napada, uostalom zabio je danas tri nova pogotka (jedan iz penala nad Šarićem), dok je treća Orkanova punta, brzonogi Tokić, iz drugog plana sijao paniku po desnoj strani ...

POCO KAO MANOLO!  NI BUBANJ MU NE TREBA DA MORALIZIRA ORKANOVE TRUPE

Strijelci (Orkan): Ivan Šarić 1, Jure Žilić 3
Najboilji na terenu: Ivan Šarić

Piše: Mladen Banović

NK OrkanPanike je bilo ispred i u šesnaestercu Orkana. Nakon što su gosti uspjeli smanjiti na 3:2 uvukla se dodatna nesigurnost u dugoratsku obranu.

Novi gol je visio u zraku. I dok ga svi okolo terena već vidjeli u gostujućoj mreži, iako je bilo prilika i poluprilika na obje strane Orkanove su bile izglednije, balun je zaparao mrežu Orkana.

Šok za gledalište. Pa nije valjda da ćemo prosuti već osvojene bodove?! Poco nije štedio grlo poviše sjevernog gola. Tehniko s tribina, nama se učinilo, "podigao" je igrače, koji su opet krenuli aktivnije naprijed.

Ivan Šarić

Šarić je sprintao i uklizavao, Mladin i Žilić gradili napede, radilica Lejo i sigurni Dubovac spašavali u obrani, vižljasti Tokić držao desnu stranu, Hrstić je bio standardno dobar... i baš mi pari da je on s desna nabacio u peterac pobjednički balun koji je Jure Žilić, prva kopačka Dalmacije, dočekao i neobranjivo odapeo prema mreži za novo i konačno vodstvo Orkana.

Posljednjih deset minuta utakmice proteklo je u nervozi. Pogotovo na tribinama. Na terenu su Orkanaši naoko kontrolirali igru, ali ni igrači Croatije se nisu predavali nastojeći doći do novog izjednačenja.

goolIgrači Orkana nisu dozvolili novi preokret, i na kraju, poslje posljednjeg zvižduka suca Topića, pohitali su jedni drugima u zagrljaj te zajedno istrčali sprint za publiku koja ih je ispratila dugotrajnim pljeskom.

Čestitke svim igračima i treneru, i onom fanatičnom navijaču, Orkanovom Manolu, iznad sjevernog gola! Ovakvom igrom i htjenjem dugoraćani polako kucaju na vrata treće lige!

Još da je moguće ovaj sastav Orkana koji je danas istrčao na teren sve zajedno okupiti na barem kojem treningu poreko tjedna ...

 

Povezani članci

Who's Online

We have 836 guests and no members online