Nogomet: Orkan - Uskok 1:1

orkan - uskokNK ORKAN - NK USKOK  1:1 (0:1). Derbi utakmica IV HNL opravdala je sve epitete iz najava. Dobra, uzbudljiva utakmica, angažirani pristup igrača obje ekipe, pregršt prilika, dva pogotka, po jedan u svakoj mreži, telegrafsko bi bilo izvješće s ove utakmice. Igralo se na kišom natopljenom terenu, borbeno, napadački s obje strane. Gosti s Klisa su u prvom dijelu bili za pinkicu bolji i opasniji takmac, no poveli su tek iz vješto izvedenog slobodnjaka pred završnicu poluvremena. Svi su očekivali još jedno ubacivanje u peterac, no balun je sve preletio, pa i golmana, te ulatio u "malu mrižicu" Orkanovog gola. Uskok vodi. Svaka čast strijelcu! Ne ne zadugo... Nakon kratkog odmora u poluvremenu Orkanaši bodreni od svojih vjernih navijača, kojima ni dosadna kiša nije puno smetala, krenuli su bolje i promjena rezultata nije izostala ...

TEŠKO PREKO BLATA DO ZVIJEZDA

Tekst i slike: Mladen Banović

Napadači Orkana su djelovali opasnije i konkretnije. Na Juru Žilića posebno su budno pazili, mladi Ivan Šarić se trudio, no učinak mu nije bio na razini nekoliko prijašnjih susreta. Stipe Tokić je također bio vrlo opasan po boku. Sredina je, činilo se, bila malo čvršća u kontaktima i povezanija. Luke "Orkanovog srca" Bradarića je bilo svugdje, dok je Lejo sa suigračima stabilizirao obranu u kojoj zbog trećeg žutog nije bilo uvijek dobrog Dubovca.

Jedan dobro doturen balun do Jure Žilića na dvadesetak metara od gola Uskoka, situacija koja nije mirisala ništa opasnije nego obično kad Orkan ima balun na polovici gostiju, dovela je utakmicu i u rezultatski egal.

Hitri okret najubojitije punte lige ostavio je igrača gostujuće obrane korak iza, sasvim dovoljno za odapeti prema golu više precizan nego jak udarac koji je tik uz vratnicu, pored ispruženog golmana, ušetao u mrežu.

Izjednačenje! Veliko veselje igrača Orkana. Strijelac Jure kliže prema publici na koljenima. Ludnica na stajanju poviše gola, muk na tribinama (gdje su bili gosti). Igrači u blatnjavo vrveno-plavim dresovima bacaju mu se u zagrljaj...

orkan - val

Orkan je i nadalje imao inicijativu, stvorio još nekoliko izglednih prilika, Jurine prodore sa strane i ono Mistrićevo prebacivanje i gomana ali i gola posebno ćemo pamtiti. Barem do iduće utakmice :-)) 

I Uskok je do posljednjeg sudačkog zvižduka upio napraviti par poluprilika koje su rješili ili golman ili obrana Orkana.

Podjela bodova. Nije Orkanu uspjelo kod kuće malo smanjiti razliku za vodećim Uskokom, no mora se priznati da su tome danas bili vrlo, vrlo blizu.

Pohvale igračima obje ekipe na borbenosti i prikazanoj igri, veliki pozdravi idu, naravno, borbenijim domaćinima, treneru, te vjernim Orkanovim navijačima poviše sjevernog gola.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 161 guests and no members online