Dvadeset godina čekali gol

NK Orkan"Dvadeset godina čeka te ova mladost, naslov prvaka bit će naša radost” transparent je koji je igrače i vodstvo Hajduka dočekao u Dugom Ratu na fešti koju su im domaćini priredili prilikom prvoga gostovanja u posljednja dva desetljeća. Tri dana su pripadnici dugoratske Torcide izrađivali taj transparent kako bi dodatno uveličali proslavu 90. godišnjice Orkana (službeno je klub lani proslavio taj jubilej, ali “bijeli” nisu tada mogli doći u goste) i skorašnjeg 98. rođendana Hajduka. Od jutra su se navijači skupljali i zagrijavali za utakmicu, a u lokalnoj osnovnoj školi čak je i nastava bila skraćena kako bi djeca mogla stići na utakmicu...

DI STE BILI
HAJDUK NAKON DVA DESETLJEĆA GOSTOVAO U DUGOM RATU, ČITAVO IH MJESTO DOČEKALO I ISPRATILO KAO PRAVE ŠAMPIONE

Dvadeset godina čekali gol

Piše: F. Vulas / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Ni izrazito hladno i oblačno vrijeme nije moglo zaustaviti navijače da pozdrave momčad Ante Miše uoči skorašnjega derbija s Dinamom.

Orkan - Hajduk

Početak susreta bio je zakazan u 14.30 sati, ali je u dogovoru s momčadi prvi udarac ipak izveden 15-ak minuta poslije. Da su “bijeli” dočekani kao kod kuće, dokaz je i da je Hajdučkom srcu Dragi Gabriću ili kako ga je službeni spiker nazvao domaćinu, uoči susreta uručen 20 kilograma težak kameni grb Hajduka, dar dugoratske Torcide.

Na centar ga je uz pomoć 3,5-godišnjeg Josipa i 7,5-godišnjeg Dina donio tovar zanimljiva imena, sličnoga prezimenu trenera Hajduka - Miško.

Službeni spiker ogled je najavio kao utakmicu budućeg prvaka Hrvatske s prvakom 4. lige, što su tribine dočekale s oduševljenjem, a odobravanje, no i pokoju uzdignutu obrvu izazvao je i izjavom da će se sutra (op.a. danas) susret “prenositi” u 17 sati na TV Dalmacija.


Zviždi se Vesni

U slavljeničkoj atmosferi od prvoga zvižduka sutkinje Vesne Mladin Hajduk je Orkan - Hajdukbio nadmoćan i stvarao prigode, ali nije bilo realizacije. Kako su minute odmicale, a rezultat se nije mijenjao domaći navijači su bili sve zadovoljniji.

- Već osam minuta nismo primili gol - čulo se iz grupice onih najmlađih koji su dan u školskim klupama zamijenili gledanjem Hajduka.

Svaka minuta bez primljenoga pogotka smatrala se uspjehom. A minute su, bogme, dobro odmicale.

- Već 11 minuta nismo primili pogodak.

Početkom drugog dijela u obje momčadi priliku su dobili igrači s klupe, a u redovima Hajduka nastupili su i Boris Živković te Tomislav Bušić. Igrače je nakon pauze dočekala dimna zavjesa, a na balkonima obližnjih kuća, s kojih se također gledala utakmica, nastala je bakljada.

Uz gredu Linića iz prvoga dijela, u drugome je najbliže pogotku bio Vukušić, ali je njegov gol poništen zbog zaleđa. Ipak, pet minuta prije kraja Surać je srušen u kaznenom prostoru, a Mladin je dosudila jedanaesterac.

Siguran realizator za spas obraza bio je donedavno otpisani Bušić, a neumoljiva je bila i publika koja je sudačku odluku ispratila zvižducima, ali i skandiranjem “Baci sisu da se igramo”.

Na koncu subijeli ipak spretno izvojevali pobjedu, a susretljivi domaćini ispratili su ih uz nadu kako neće valjda opet morali čekati 20 godina do idućeg posjeta.

NK Orkan

Orkan - Hajduk 0:1

Hajduk je pobijedio Orkan rezultatom 1:0. Gol je postigao Bušić sa 11 metara.

Prvih 15-ak minuta protječe u dominaciji Hajduka, na tribinama je velika fešta, svi su došli čestitati rođendan Orkanu i vidjeti Splićane nakon Turske, a prije derbija s Dinamom.

Gotovo cijelo prvo poluvrijeme Hajduk je na polovici domaćina, Orkan tek povremeno prijeti. Pravo je čudo kako se mreža domaćeg vratara još nije zatresla.

Prvo poluvrijeme je završilo bez golova, 0:0.

U drugom dijelu Hajduk je imao nekoliko prilika ali bijeli igrači su nespretni, a i vratar Orkana brani odlično.

85 - Nakon prekršaja na Suračem, 11-terac je realizirao Bušić.

Utakmica je ipak počela u 14,45 sati, a ne u 14,30. Jedni su htjeli u 14,30, drugi u 15, nađen je kompromis...

Mali stadion u Dugom Ratu je bio "pun kao šipak", na tribine se natiskalo između 1500 i 2000 gledatelja. I vrijeme im ide na ruku, ne pada kiša, a počelo se i razvedravati.

Sudi, zanimljivo, Vesna Mladin, iz Krila Jasenice.

HAJDUK (PRVO POLUVRIJEME): Tomić – Rubil, J. Buljat, Aračić, Strinić – Gabrić, Skoko, Linić, M. Buljat – Oremuš, Bartolović.

HAJDUK (DRUGO POLUVRIJEME): Radošević - Jertec, Jonjić, Živković, Šerić - Linić, Rosso, Tomasov - Surać, Bušić, Vukušić.

 

FOTOGALERIJA:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/Images/2009-02-10/Sport/Hajduk/orkan_hajduk01.jpg
http://www.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/Images/2009-02-10/Sport/Hajduk/orkan_hajduk02.jpg
http://www.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/Images/2009-02-10/Sport/Hajduk/orkan_hajduk03.jpg
http://www.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/Images/2009-02-10/Sport/Hajduk/orkan_hajduk04.jpg
http://www.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/Images/2009-02-10/Sport/Hajduk/orkan_hajduk05.jpg
http://www.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/Images/2009-02-10/Sport/Hajduk/orkan_hajduk06.jpg
http://www.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/Images/2009-02-10/Sport/Hajduk/orkan_hajduk07.jpg

Povezani članci

Who's Online

We have 509 guests and no members online