Nogometni Kup: NK Omiš - NK Orkan 0:1

NK OrkanOmiš. Nogometna kup utakmica. NK Omiš - NK Orkan 0:1 (0:1). Stijelac: Ivan Šarić. Gledatelja: oko 100 promrzlih. Tako bi se nekako telegrafski moglo započeti izvješće s današnje kup utakmice nogometaša Omiša i Orkana odigrane u prohladnom Omišu pred malobrojnom publikom koju prikazani nogomet, baš kao ni zubato sunce, nije moglo dovoljno zagrijati, pa je nakon prvog dijela većina nogometnih kibicera potražila toplije krajeve, mahom obližnje kafiće i umjesto "Live" prepustila se "TV" nogometu i kladioničarskom šaltanju utakmica Premier Lige na nekom satelitu i nekih od teletekst stranica naše dalekovidnice. Uz vrući zeleni čaj i tople poglede zgodne konobarice sve je manje hladno, ali vratimo se mi kup utakmici Omiša i Orkana ...

ĆA ĆE MI COPOCABANA ...

Piše: Mladen Banović

OrkanašiUtakmicu je odlučio pogodak mladog Ivana Šarića koji je spretno pospremio u mrežu jedan "odbijanac" nakon udarca na gol nekog od Orkanaša i intervencije golmana Omiša Duje Vukovića.

Orkan je imao naoko terensku inicijativu, koja je pogotkom Šarića i okrunjena vrijednom pobjedom. Dugoratske ljubitelje baluna veseli ova pobjeda nad prvim susjedom, trećeligašem Omišem.

Nakon nedavnog odličnog otpora najezdi Hajduka, odolili su danas Orkanaši i gusarskim napadima, premda su se od njih jačim činili udari omiške bure.

Hajduk nakon 20 godina u Dugom Ratu
Nogometaši ORKANA na svom igralištu u Dugom Ratu snimljeni pred utakmicu s Hajdukom...

Možda je to, uz hladnoću, bio i razlog što nismo gledali kvalitetniju utakmicu, nego ovu u kojoj su igrači obje ekipe nastojali do prednosti doći ne kombinatorikom na terenu nego najčešće - preskakanjem igre.

Vrijedi spomenuti da za domaćine nisu nastupila četiri novopridošla igrača (zbog "problema" oko registracije, saznajemo, nisu nastupili solinjani Ðirlić i Šarić, najnoviji Brazilac,..) nakon burnog epiloga prvog dijela prvenstva, kada je iz kluba sa ušća Cetine otišlo nekoliko  domaćih momaka, standardnih prvotimaca kluba.

Neslužbeno saznajemo da će se godišnja skupština NK Omiš održati ovih dana.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 191 guests and no members online