Žalbena komisija odbila Orkan

Orkanašijole pavićŽalbena komisija odbila je žalbu Orkana i potvrdila odluku povjerenika natjecanja Ante Plazibata da se susret 22. kola južne skupine Četvrte lige Orkan - Postira Sardi 2:0 registrira rezultatom 0:3 zato što je za Dugoraćane igrao Antonio Peković koji zbog tri žuta kajrtona nije imao pravo nastupa. Peković je, podsjetimo, zimus prilikom prelaska iz trećeligaša Omiša u Orkan prenio i jedan žuti karton kojeg Omišani nisu evidentirali u ispisnici. Odbijanje žalbe izazvalo je nezadovoljstvo među Dugoraćanima koji se ne smatraju krivim. - Želimo samo reći pravu istinu i da netko prihvati odgovornost. Napravljen je očigledni previd jer u ispisnici koju je potvrdio Splitski savez, kao ni u Službenom glasniku lige, nije evidentirano da je igrač imao karton. Klub mora voditi evidenciju kartona, ali Orkan je to od trenutka dolaska igrača i učinio - rekao je zajednički stav kapetan Orkana Boris Ercegović ...

KARTON VIŠKA
ŽALBENA KOMISIJA ODBILA ORKAN JER PEKOVIĆ PROTIV POSTIRA NIJE SMIO IGRATI

Dugoraćani se pozivaju na Štimca

Piše: Frane Vulas / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Zajednički stav igrača iznio je kapetan Boris Ercegović:

autogol- Želimo samo reći pravu istinu i da netko prihvati odgovornost. Napravljen je očigledni previd jer u ispisnici koju je potvrdio Splitski savez, kao ni u Službenom glasniku lige, nije evidentirano da je igrač imao karton. Klub mora voditi evidenciju kartona, ali Orkan je to od trenutka dolaska igrača i učinio - rekao je Ercegović te sve usporedio sa slučajem Štimac.

Prije deset godina Igor Štimac je igrao za West Ham protiv Osijeka u Kupu UEFA iako zbog crvenoga kartona zarađenog u dresu Hajduka protiv Panathinaikosa 1995. godine nije smio.

Susret je okončan postignutim rezultatom.

- Brka se registracijski i disciplinski pravilnik, na osnovu istupnice se registrira igrač, a klub je obvezan voditi evidenciju javnih opomena. Bili su dužni dostaviti povjereniku prije početka prvenstva popis igrača s javnim opomenama što također nisu napravili - rekao je pak povjerenik natjecanja Ante Plazibat.


Joško Pavić
Joško Pavić, trener Orkana

 

Povezani članci

Who's Online

We have 153 guests and no members online