Nogometni turnir dječaka 'Prvi Koraci 2009'

mladi Orkanašimladi OrkanašiMeđunarodni nogometni turnir "Prvi koraci" okupio je čak 40 momčadi u Parku mladeži u Splitu. Finalnog dana najveće smotre malih talenata na ovim prostorima, natjecanje je pratio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić, koji se iskazao strpljenjem u fotografiranju s brojnim mališanima koji bi rado slijedili njegov nogometni put. Na turniru je igrala i djeca iz Orkana, a među mlađim početnicima najviše golova je dao Orkanov igrač Marin Laušić ...

PRVI KORACI
PRED IZBORNIKOM SLAVENOM BILIĆEM NASTUPILO 40 EKIPA NA MEÐUNARODNOM TURNIRU U PARKU MLADEŽI

Mali Vranjičani dobili a Dugoraćani izgubili od Dinama

dječaci NK Orkana
Pomladak NK Orkan s trenerom


Piše: Blaž Duplančić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Slaven Bilić i Zoran Vulić na turniru Prvi koraciPune tribine, s više od tisuću gledatelja, i brojni bivši Hajdukovi prvotimci, poput Zorana Vulića, Tomislava Ercega i Joška Španjića, bili su dodatni motiv dalmatinskoj djeci, što se pogotovo odnosi na mališane iz vranjičkog Omladinca, koji su u konkurenciji dječaka rođenih 1999. godine u finalu svladali zagrebački Dinamo s 2:1.

Bilo je to veliko iznenađenje, događaj koji će se u i Vranjicu još godinama prepričavati.

Bilić i Vulić s najboljim igračem i strijelcem

Nakon njih, dvije godine mlađa djeca Orkana iz Dugog Rata igrala su svoje finale protiv Dinama.

Momčad iz Maksimira pobijedila je s 4:2 i tako ipak osvojila jedan trofej.

Finala su odigrana u fantastičnom ambijentu pred oko 1000 gledatelja, a glavni organizator, šef Škole nogometa Omladinca Franko Bogdan, na koncu je rekao:

Velik je izazov bio upustiti se u organizaciju turnira koji je okupio brojne momčadi iz Rijeke, Zagreba, Sarajeva i brojnih manjih sredina. Raduje me što je sve izvrsno prošlo, te što su dvije dalmatinske male sredine izborile finale. Posebno želim zahvaliti izborniku Slavenu Biliću koji je odvojio vrijeme i došao pogledati finala. Time je učinio veliku čast djeci i nama organizatorima.

Turnir je ove godine odigran u Splitu, a već sljedeće će se opet igrati u Vranjicu, gdje će uskoro biti dovršen novi stadion.

Momčad Orkana sa Slavenom Bilićem i Tomom Ercegom
Momčad Orkana sa trenerima Ivetićem i Trogrlićem, te  Slavenom Bilićem i Tomom Ercegom

Šiljićevih 18

U kategoriji starijih početnika, najbolji igrač bio je Robert Radić (Dinamo), strijelac s 18 golova Frane Šiljić (Omladinac), a vratar Miroslav Pjanić (Leotar).

Kod mlađih početnika najboljim igračem je proglašen Antonio Marin (Dinamo), najviše golova je dao Marin Laušić (Orkan)

Marin Laušić i Tomo Erceg

dok je najbolji vratar Fadi Egho (Šampion Junior Sarajevo).


Mladi Orkanaši i Dinamovci s trenerima

 

Povezani članci

Who's Online

We have 241 guests and no members online